Hrana za krasne lase, zdrave nohte in za pomoč v boju proti celulitu!

Snovi, ki jih vnašamo v naša lepa telesca, so izjemnega pomena. Bodimo pametne, z njim ravnajmo preudarno in ga negujmo z okusom!

Hrana za krasne lase, zdrave nohte in za pomoč v boju proti celulitu!

Za lepe lase

Poleg ustreznih šamponov in negovalnih sredstev bodo za vaše lase na primer poskrbeli šampinjoni, ki krepijo lase od znotraj. Vsebujejo namreč veliko pantotenske kisline, ki skrbi za močnejše lase in intenzivira barvne pigmente. Če imate suhe lase, si lahko pomagate z uživanjem joda (veliko ga vsebujejo školjke in losos).

Nasvet za sijoče lase:

Solato začinite z oljem iz pšeničnih kalčkov, sončničnim oljem ali osatovim oljem. Vitamin E, ki ga ta olja vsebujejo, podari lasem lesk. Za še večji učinek uživajte veliko paprike in belušev.

Nega nohtov

Se vam lomijo nohti? Težavo rešite z uživanjem naravnega utrjevalca – kalcija. Zadostuje že ena banana ali kozarec kefirja na dan. Pri težavah s cepljenjem nohtov pomaga tudi uživanje kuhanih jajc, špinače in pivskega kvasa. Ta živila namreč vsebujejo veliko vitamina H (imenovanega tudi biotin). Aminokisline v lososu in puranjem mesu pa skrbijo za prožnost nohtov.

Zbogom, celulit

Če želite dobro jesti in se hkrati znebiti celulita, uživajte veliko pustih rib, manj mastnega mleka in stročnic. V njih vsebovane visokokakovostne beljakovine namreč krepijo vezivno tkivo. V kombinaciji s cinkom (na primer v ovsenih kosmičih) in z vitaminom C (na primer v papriki) spodbujajo tvorbo kolagena, s tem pa se izboljšata videz kože in njena elastičnost.

Najbolj brano