Dieta Jennifer Lopez za popolno linijo in telo, polno energije: Brez ogljikovih hidratov in sladkorja za rezultate po 10 dneh

Dieta Jennifer Lopez je ena najbolj učinkovitih in priljubljenih na svetu. 

Dieta Jennifer Lopez za popolno linijo in telo, polno energije: Brez ogljikovih hidratov in sladkorja za rezultate po 10 dneh - Foto: Profimedia

Ob besedi dieta zagotovo nimamo najboljših asociacij, predvsem zato, ker vemo, da je čas stradanja, discipline in odrekanja sladkim užitkom. Poleg tega smo bili že tolikokrat razočarani, ker neka dieta ni delovala.

Vendar z dieto Jennifer Lopez ni šale in prav to dokazuje postava latino dive. Glavno pravilo za hujšanje je 'ogljikovi hidrati do 14.30', zasnoval pa ga je slavni trener David Kirsch. Gre za neke vrste mini intervalno postenje, pri katerem je vnos ogljikovih hidratov omejen na dopoldne in zgodnje popoldne. V tem časovnem oknu so dovoljeni ovseni kosmiči, testenine, stročnice in podobno. Po 14.30 so na jedilniku živila, bogata z beljakovinami – na primer meso, ribe in sir, pa tudi veliko svežega sadja, zelenjave in solat.

Ne spreglejte:

Prav tako je JLo iz svoje prehrane črtala sladkor v vseh oblikah, pa tudi alkohol.

Zakaj je ta dieta tako učinkovita?

Ogljikovi hidrati nam namreč do poldneva dajejo dragoceno energijo, ki nam pomaga zdržati dan in ohranja zbranost. Poleg tega se premaknemo dovolj v večer, da izgorijo. Po službi je drugače: če si privoščimo veliko pico in se nato uležemo na kavč ali gremo v posteljo, se odvečna energija shrani v maščobnem tkivu in se zredimo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Koliko točno ogljikovih hidratov smete zaužiti do 14.30?

Seveda nekdo, ki ima fizično zahtevno delo, potrebuje več kot nekdo, ki osem ur sedi za mizo. Vendar Kirsch svetuje, da prisluhnete svojemu telesu in jeste le takrat, ko ste res lačni. Potem se boste po desetih dneh že lahko veselili prvih vidnejših uspehov.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Če boste za obrok porabili vsaj toliko minut, se boste izognili pridobivanju kilogramov: To so najpogostejše napake, zaradi katerih se redimo (in se jih sploh ne zavedamo)

Priporočamo tudi: Balerinke so nedvomno zvezdniški čevlji leta 2023: Poiskali smo najlepše modele, ki sledijo zvoru trendov

Najbolj brano