Čuti. Misli. Deluj.

Govoriti o vrednotah je brez pomena, če jih posameznik ali družba ne zna živeti. Čas za “cesarjeva nova oblačila” je minil, zdaj je čas za resnične spremembe, ki se lahko zgodijo samo znotraj vsakega posameznika. Nastopil je čas dejanj, zato se priključite akciji ČUTI.MISLI.DELUJ. in skozi prakso joge izboljšajte sebe in svet.

 

Čuti. Misli. Deluj.

Učitelji različnih stilov in šol joge so se združili, ne da bi oglaševali svoje dejavnosti, temveč z namenom, da dvignejo raven zavesti v Sloveniji pod sloganom: ČUTI. MISLI. DELUJ. Prepričani so namreč, da je nastopil čas za spremembe.

Družbena akcija za dvig zavesti skozi izvajanje joge se bo zgodila na ljubljanskem Kongresnem trgu, 27. novembra ob 11. uri. Zbralo se bo čim večje število učiteljev joge, praktikantov joge, ki bodo, vsak s sabo ali v sledenju drugemu, izvajali svojo prakso joge. Nekdo bo morda medititral, spet drugi se bo posvečal različnim telesnim položajem (asanam), tretji dihalnim tehnikam (pranajamam).

'Ne glede na vremenske pogoje bomo pokazali, da je joga univerzalni jezik, ki lahko združuje in znotraj vsakega posameznika premakne svet. Želimo izpostaviti, da je joga družbena praksa z odgovornimi vrednotami in etiko posameznika oziroma družbe. Joga ni religija, je osebna praksa, stara 5000 let. Dogodku, ki bo trajal okvirno 40 minut, se lahko pridruži kdorkoli, ki je že kdaj vsaj malo delal jogo (oziroma si tega želi),' je povedal pobudnik akcije jogijski učitelj Robert Honn.

ČUTI. MISLI. DELUJ.

Družba.
Vrednote.
Sobivanje.
Spoštovanje.
Sočutje.


Govoriti o vrednotah je brez pomena, če jih posameznik ali družba ne zna živeti. Čas za “cesarjeva nova oblačila” je minil in prišel je čas resničnih sprememb. Te spremembe se lahko zgodijo samo znotraj vsakega posameznika – znotraj mene in tebe, za vse nas. Ne čas besed, nastopil je čas dejanj.

Neravnovesje v katerem se nahajamo, se občuti kot splošna nedejavnost, brezbrižnost, kopičenje materialnih stvari za vsako ceno, iskanje izgovorov, zatekanje v nasilje in prevare. Država izgublja svoj smisel in človek se počuti opeharjen, ponižan, razočaran in prepuščen samemu sebi.

Odgovornost posameznika je delovanje. V skladu z osnovnimi vrednotami, ki so univerzalne, je naš edini cilj postati boljši človek. Razmere v družbi niso posledica recesije temveč pasivnosti posameznikov, ki so dopustili, da drugi upravljajo z njihovimi življenji. Sistemi so lahko ljudem prijazni le, če v njih aktivno sodelujejo in tako omogočijo sistemu, da sledi naravni poti evolucije in postane boljši. Volitve so le eden od vzvodov, ki lahko premaknejo svet.

Ne bomo govorili, ne bomo kričali.
S svojim delovanjem želimo pokazati, da je različnost tisto, kar nam je skupnega.
Želimo pokazati obstoj vrednot.
Želimo reči stop nasilju, prevaram, materialnemu kopičenju, stop izgubi sočutja do sočloveka, stop ponižanju in zaslepljevanju človeka.
Vsak med nami ima moč, da preseže pasivnost vsakdana in postane aktivni del te družbe.

Naše sporočilo je:

Začuti človeka v sebi in ob sebi.
Deluj.
Deluj odgovorno in sočutno.

Dobimo se 27. 11. ob 11. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.
Vsak s svojo blazino za prakso joge.
Vsak s svojo prakso joge.
Vsak sledi sebi ali prisluhne drugemu.


Praksa joge ni v tem, da stojiš na glavi.
Praksa joge je zavedanje sebe v prostoru, ki te obdaja.
Praksa joge ti dopusti, da zapreš oči in odpreš srce.

Čuti. Misli. Deluj.

več na cutimislideluj.blogspot.com

Najbolj brano