Bioxet ali revolucija v depilaciji?

Trajno odstranjevanje dlak

Poleg laserske odstranitve nezaželenih dlačic, bi bilo to najbolj prijazno orožje, za katerega smo do sedaj slišali. Seveda smo skeptični, saj se vse skupaj zdi kot neresnična rajska zgodbica. A bistveno bolj kot skeptični, smo radovedni!

Bioxet ali revolucija v depilaciji? - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

NAGRADNA IGRA: do 23. decembra - več informacij na tej povezavi!

Za kaj pravzaprav gre?

Nova rešitev v boju z neželenimi dlačicami: krema Bioxet, ki občutno in trajno zmanjša rast dlak. Izdelana je iz naravnih izvlečkov, njeni učinkovitost in varnost pa sta klinično dokazani. Za konkretne odgovore na naša vprašanja smo se obrnili kar na g. Ahmeta Atcija, odgovornega za tuje trge, na katerih je Bioxet že prisoten.

Ste prvi, ki ste na trg lansirali tak izdelek, ali je kaj podobnega že v uporabi?

Neželene dlačice so ena največjih estetskih težav za skoraj vse ženske in moške. Bioxet sedaj omogoča, da dlake postanejo krajše in tanjše, njihovo število pa se trajno zmanjša. Danes je na voljo veliko začasnih rešitev za to težavo, mi pa ponujamo prvi izdelek, ki ponuja trajne rezultate.

Zakaj menite, da je Bioxet boljša izbira, kot že omenjena laserska odstranitev (če izvzamemo stroškovni del)?

Stroški so seveda pomemben vidik, saj je Bioxet veliko cenejši od laserske metode in si ga ženske lahko privoščijo. Za razliko od laserske metode naš izdelke deluje tako na temne kot na svetle dlake, na njegovo delovanje tudi ne vpliva barva kože. Poleg tega ne povzroča stranskih učinkov, temveč kožo še celo pomirja in vlaži, medtem ko je odstranjevanje z laserjem lahko boleče ali draži kožo. Po laserskem odstranjevanju se tudi ni priporočljivo izpostavljati soncu. Kot že omenjeno, je klinično dokazano varen in ne povzroča stranskih učinkov.

Glede na to, da ste prisotni na približno 20-ih tujih trgih, bi bili veseli zadnjih rezultatov.

Da, prisotni smo na več kot 30 trgih na različnih celinah. Najdete ga lahko od Španije do Avstrije, od Dubaja do Brazilije, kmalu pa tudi v Severni Ameriki. Ker gre za inovativen izdelek, je na vseh trgih, na katere je vstopil, tržni vodja. Med njimi so tudi Poljska, Irska, Brazilija, če naštejem le nekatere.

Poleg tega smo bili povabljeni, da se kot inovativen izdelek na področju dermakozmetike pridružimo pomembnim mednarodnim kongresom – Bioxet smo tako uspešno predstavili tudi mednarodnim strokovnjakom na področju dermakozmetike.

Naš cilj ni le doseganje visoke prodaje, temveč želimo na podlagi trajne rešitve, ki jo zagotavljamo, predvsem graditi dolgoročne odnose z uporabniki. Naši sodelavci nenehno sledijo zadovoljstvu uporabnikov in z vseh trgov dobivamo zelo pozitivne povratne informacije. Vemo, da je vsaka zahvala uporabnikov znak uspešnega dela, s katerim je Bioxet postal najboljša rešitev za neželene dlake.

Zanimivo bi bilo vedeti tudi, kakšne so navade glede odstranjevanja dlak v različnih kulturah. Nam jih zaupate?

To je pravo vprašanje za pravo osebo, saj skrbim za več kot 15 držav, kjer se srečujemo z različnimi načini odstranjevanja dlak. Kot podjetje moramo vse te različne metode upoštevati, če želimo doseči dobre rezultate.

Najbolj opazne so razlike med posameznimi regijami in glede na družbeni položaj. Ženske na bližnjem vzhodu imajo večinoma raje voskanje in druge naravne metode, v Evropi pa si dlake odstranjujejo z britjem. Med ženskami višjih slojev je najbolj priljubljena epilacija.

V zadnjem času je prišlo do sprememb v navadah glede odstranjevanja dlak. Ženske si želijo varne in trajne rešitve, zato se jih vse več odloča za voskanje. Zato je Bioxet tako priljubljen, saj zagotavlja trajno rešitev, obenem pa neguje kožo in s tem lajša vsakdanjik žensk. (smeh)

Beremo, da med raziskavo niso zasledili nobenih splošnih stranskih učinkov, kar nas navdušuje. A vseeno – so kakšne potencialne možnosti za kakšne resnejše zaplete? (resne alergijske reakcije, ipd.)

Rezultati kliničnih testov kažejo naslednje:

  • Vse klinične študije potrjujejo, da je krema zelo učinkovita metoda za zmanjševanje poraščenosti, ki daje trajne rezultate.
  • Da je izdelek dermatološko varen in pozitivno vpliva na vlažnost kože in sebum.
  • Da je izdelek rastlinski in ne povzroča nobenih stranskih učinkov.
  • Mogoče ga je uporabljati na vseh delih telesa in je primeren tako za ženske kot za moške.
  • Deluje na vse barve dlak.
  • Poleg tega da učinkovito zmanjšuje poraščenost, tudi neguje kožo; ohranja njeno pH-vrednost in povečuje mehkobo ter vlažnost.

Ker nismo strokovno podkovane, nam poizkusite na preprost način razložiti kako postopek poteka od začetka do konca (zakaj dlake enostavno prenehajo rasti), da si bomo lažje predstavljale kakšen poseg v naše telo s tem pravzaprav ustvarjamo.

Snovi v Bioxetu zavirajo delitev celic v dlačnih koreninah in upočasnjujejo nastajanje keratinocitov, zato dlake rastejo počasneje in so tanjše. Poleg tega pospeši prehod dlačnih mešičkov iz anagenske (rasti) v telogensko (mirovanje) fazo.

Z zmanjšanjem števila mešičkov v anagenski fazi se proporcionalno poveča število dlak v katagenski (prehodni) fazi. Tako uporaba kreme zmanjša število dlak, preostale pa so tanjše in krajše.

Izdelek vsebuje posebni rastlinski izvleček B-kompleks in tipične pomožne kozmetične snovi. Gre za mešanico velikega števila različnih zelišč ter posebno in edinstveno formulo. Poznajo jo samo trije ljudje, ki zato nikoli ne smejo potovati hkrati.

Kaj svetujete nosečnicam, saj niso bile zajete v raziskavo?

Raziskav in testov na nosečnicah nismo opravili. Razloga za to sta dva, in sicer da izdelek pri drugih uporabnikih ni povzročil nobenih alergijskih reakcij na koži, poleg tega pa smo mnenja, da so preizkusi na nosečnicah neetični. Pa tudi dvomim, da bi

kakšna ženska prostovoljno želela sodelovati pri testiranju kateregakoli izdelka v času svoje nosečnosti. Toda kot sem že povedal, v skoraj desetletju dela in kliničnih preizkusov s strani uporabnikov nismo naleteli na nobeno pritožbo glede uporabe v času nosečnosti.

Ste kdaj pomislili, da boste, če to vse skupaj zares deluje, praktično pokopali preostali 'depilacijski lobi'? (smeh)

Na podlagi kliničnih testov lahko zagotovimo, da res deluje. Skoraj vse ženske imajo težave z neželenimi dlakami, zato je trg zaenkrat dovolj velik za vse – za 'depilacijski lobi' in za trajne rešitve, nikakor pa ne morem zagotoviti, da bo tako tudi v prihodnje. (smeh)

Najbolj brano