Se vam zdi, da ima dan premalo ur? Potem morate prebrati teh 7 nasvetov

Prijatelji vas vabijo na sprehod v naravo, drugi na Instagramu objavljajo fotografije svojega vikenda, prijateljica vodi svoje podjetje in vzgaja dva majhna otroka, vi pa ob petih popoldne pa še niste prišli do polovice seznama opravil in se sprašujete, kdaj boste vse uredili.

Se vam zdi, da ima dan premalo ur? Potem morate prebrati teh 7 nasvetov - Foto: Profimedia

Služba, gospodinjska opravila, promet, družina, druženje s prijatelji (kdo se tega še vedno spominja), rekreacija (občasno), novi filmi in serije, knjige ... toliko in še več je stvari, ki jih želite početi, dan pa ima le 24 ur. Je težava res prevelika zavzetost ali gre za slabo upravljanje časa?

Da bi se naučili boljše upravljati čas in posledično zmanjšati raven stresa in napetosti, mirneje spati in živeti bolj zdravo, smo raziskali nekaj navad uspešnih ljudi, ki svetujejo naslednje:

  • Seznam opravil prepolovite. Seveda se nekaterim stvarem ni mogoče izogniti ali jih prezreti, vendar bodite racionalni glede prioritet.

  • Najtežja opravila opravite pred kosilom. Imeli boste več koncentracije, popoldan pa boste preživeli tudi z občutkom, da ste nekaj že dosegli.

  • Naredite si več odmorov. Ne odlašajte predolgo in ne odlašajte, ampak se malce raztegnite, nekaj pojejte ali meditirajte.

  • Projekte zmanjšajte na manjša opravila. In majhna opravila, ko jih opravite, dajejo občutek izpolnjenosti, ki preprečuje utrujenost, preobremenitev in izgubo v morju obveznosti.

  • Podobno kot pri prejšnjem nasvetu - naredite po eno nalogo in čim manj opravljajte po več opravil hkrati.

  • Zjutraj se osredotočite nase in ne preverjajte elektronske pošte takoj, ko odprete oči. Zbudite se, družite se z družino ali telovadite in preberite časopis. To bo morda zahtevalo, da vstanete malo prej.

  • Pazite na zdravo prehrano, rekreirajte se in pijte dovolj vode!

Trajalo bo nekaj časa, preden boste ujeli rutino in videli rezultate novih navad, vendar bodite potrpežljivi, saj je delo na sebi delo, ki se nikoli ne konča.

Prirejeno po članku z ELLE HR.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pletene komplete bomo letos nosili kot Victoria Beckham

Priporočamo tudi: Gigi Hadid je pravkar nosila popoln zimski plašč iz Manga

Najbolj brano