Naturopatinja Mary Capelle navaja navade, ki se jim morate izogibati, če želite ohraniti svojo postavo in se izogniti pridobivanju kilogramov.
Ali poznate ta preprosta pravila za ohranjanje postave? Mary Capelle, naturopatska zdravnica in strokovnjakinja za zdravo prehrano, razkriva napake, ki se jim je treba izogniti, ko poskušamo ohraniti zdravo telesno težo. Dobra novica: lažje je, kot si mislite...
Ne spreglejte:
- Namesto jogurta si zjutraj na tešče privoščite to živilo in si zagotovite raven trebuh skozi celoten dan
- To so Mangove kavbojke, ki ustvarjajo sanjsko postavo, za manj kot 30 evrov
- To je edini pravi zajtrk, s katerim bi morali začeti svoj dan: Ta starodavna osnovna hrana je polna vlaknin, ki so odlična za hujšanje
5 najpogostejših napak, ki povzročajo povečanje telesne teže
1. Nepravilno kombiniranje živil
Izogibajte se mešanju živalskih beljakovin s škrobnatimi živili, da jih ne bi skladiščili. Živalske beljakovine je bolje jesti z zelenjavo, škrobnata živila (krompir, kruh, testenine, riž itd.) pa z zelenjavo.
Če povzamemo:
Živalske beljakovine + škrobnata živila = ne
živalske beljakovine + zelenjava = da
Škrob/moka + zelenjava = da".
2. Ves dan ostaja statičen
Gibajte se, hodite po stopnicah, več hodite, ukvarjajte se s telesno dejavnostjo ... S športom ne boste shujšali, vendar vam bo pomagal. Pomaga vam, da poskrbite zase in se zato dobro prehranjujete ter ohranjate svojo postavo.
3. Jeste, ko niste lačni
Mnogi ljudje jedo, ne da bi se zares poslušali in upoštevali natančen ritem. Vendar pa je pomembno, da se počutimo lačne, da bi lahko jedli. Ne jejte na primer zajtrka, če niste lačni (to lahko kaže na to, da jetra niso končala svojega dela razstrupljanja). V istem duhu počakajte nekaj minut, preden si privoščite še en grižljaj hrane. Takrat boste videli, ali ste res lačni ali pa gre le za dolgčas ali stres.
4. Demoniziranje maščob in škroba
Dobre maščobe in škrobna živila, ki jih uživamo na določen način, ne povzročajo debelosti. Za dobre maščobe se odločite za kamelino, orehovo, konopljino in oljčno olje, in sicer 2 do 3 žlice surovega olja na dan. Kuhano olje je namreč veliko bolj mastno kot olje, ki ga dodamo po kuhanju. Prav tako je bolje, da se odločite za kuhanje na pari (brez maščobe) in nato, ko ste pripravljeni za uživanje, dodate olje. Pri škrobnih živilih izbirajte polnozrnata živila, po možnosti brez glutena, ki jim je vedno priložena zelenjava (glejte prvo točko). Nasprotno, kombinacija škroba in živalskih beljakovin bo povzročila, da boste shranili več hrane!
5. Zajtrki, bogati s sladkorjem
Zjutraj naše telo določi glikemični indeks, ki ga mora vzdrževati ves dan. Če je prvi obrok dneva preveč bogat s sladkorjem in povzroči višek krvnega sladkorja, bo telo ves dan zahtevalo sladkor, da bi ohranilo to raven krvnega sladkorja: zagotovljena želja! Zato se izogibajte sadnim sokovom, znamenitim sendvičem z maslom in marmelado ter pecivu ... Namesto tega poskusite pudinge iz chia, avokado, jajca ali rdeče sadje.
View this post on Instagram
Fotografije: Profimedia
Preberite še: To je skrivnost razstrupljevalnih čajev, za katero nočejo, da jo veste
Priporočamo tudi: Pomlad 2023: Ta kroj oblek bodo oboževale ženske, ki želijo prikriti svoj trebušček
Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?