Lifestyle Promocijsko sporočilo

Takšni so trenutni trendi porok (kateri so vama pisani na kožo?)

7. 6. 2023
Takšni so trenutni trendi porok (kateri so vama pisani na kožo?) (foto: Jernej Kokol)
Jernej Kokol

Se tudi vidva letos poročita ali že skrbno zbirata oziroma izbiraš ideje za vajino poroko, ki bo v naslednjem letu, ali preprosto le sanjariš o popolni poroki? Potem berite naprej!

Ljubezen povezuje, navdušuje in navdihuje. Osmišlja življenje, osrečuje in barva trenutke. Številni jo še vedno želijo oviti s poročno pentljo. Lepo je, če je poročni obred čarobna zgodba, ki paru ostane v spominu za vedno. Tudi iz nje bosta namreč na skupnem odru življenja srkala energijo na nadaljnji poti.

Trendi

Letošnji trendi pri načrtovanju porok v tujini prisegajo na cvetje in dekoracijo v živih, celo kričečih barvah, kot so fuksija, živo oranžna ali sončno rumena barva. Slovenci smo, kot pri drugih stvareh, ki prihajajo iz tujine, na začetku malce bolj zadržani in jih sprejmemo šele čez nekaj časa. No, tudi pri poročnih stilih je tako. Ostajamo zvesti zemljskim tonom, kot so bež barva, kremnato bela, »kapučino« rjava in podobni odtenki. 

V modo pa spet prihaja 'bogato' cvetje s polnimi poročnimi šopki. Vrtnice, potonike in »šlajer« so najpogostejše cvetje, za katerega se par odloči.

 

cvetje: Cvetličarna Cvetje, tiskovine: Kalifina 

lokacija: Hiša Štekar

Vedno več parov si želi poroko v naravi, na prostem, pod sinjim nebom, pod zvezdami oziroma v elegantno okrašenem šotoru. Izbor lokacije je vedno pogojen tudi s številom gostov, zato je to prvo, za kar se par mora odločiti, preden začne z organizacijo. Odkrivanje novih, butičnih lokacij je zadnje dve leti zelo v porastu. 

Pod trende spada tudi iskanje kreativnih, inovativnih ali »DIY« načinov za dekoracijo, ki poroko naredijo zares edinstveno in neprimerljivo. 

oblačila: Poročni kotiček, make up: Nika Hauptman, frizura: Kiara Dular Zagorc

Izbira ženske poročne obleke je odvisna predvsem od tipa postave vsake posameznice in seveda njenih želja. Tudi pri moških poročnih oblekah ni več pravila, da je ženin oblečen v črno barvo. Vedno bolj se ženini odločajo za zemeljske barve oblek – svetlo rjava, bež, svetlo siva. 

Neveste se pogosto odločijo za bolj naraven make up, a s poudarjenimi očmi ter lici, kar obrazu doda svež in eleganten videz. Tudi frizure niso več takšne, kot so bile včasih. Pomembno je, da daje pričeska videz »brez truda«. Če so lasje daljši, prevladujejo rahlo valoviti kodri, z minimalnim spenjanjem. Kot lasni dodatek neveste pogosto izberejo minimalistično cvetje ali sponko.

Med vidnejše poročne trende spadajo estetsko dodelane in oblikovane poročne torte (in sladice), ki so prave okusne umetnine.

 

torta & slaščice: Slastela

O poročnih trendih je svetovala načrtovalka porok Satin Papež, ki pravi, da je v zadnjih letih opaznejši trend tudi večje povpraševanje po poročnih načrtovalkah. 

Povprašali smo jo, »zakaj se pari odločijo za načrtovalko porok«. 

Satin: »Hiter tempo življenja, z obilo obveznostmi, je posegel tudi na področje organizacije poroke. Tako se v zadnjih letih veliko parov zaradi pomanjkanja časa, nepoznavanja ali premalo tovrstnega znanja in veščin odloči za sodelovanje s poročno načrtovalko, ki poskrbi za celotno ali delno organizacijo najlepšega dne. Načrtovalka porok je strokovnjakinja na področju organizacije in koordinacije dogodkov. Prek pogovora in želj para spoznam, kaj si želita in kakšna so njuna pričakovanja. Skupaj z njima izberem stil poroke. Predstavim jima različne poročne ponudnike, ki so primerni za to, kar si želita. Seznanjena sem z vsemi poročnimi trendi in novostmi, zato jima prihranim mnogo časa v smislu »brskanja za novimi idejami« in primernimi poročnimi ponudniki. Poskrbim za celotno izvedbo poročnega dne in jima prihranim veliko časa in energije. Zagotovo je zato tudi manj stresa za par že med pripravami na poroko in na njun poseben dan.«

Satin Papež je poročna načrtovalka, ki s svojo pozitivno naravnanostjo, natančnostjo, kreativnostjo in zelo profesionalnim odnosom paru pomaga spisati čarobno poročno zgodbo. Poskrbi, da se ženin in nevesta popolnoma prepustita doživljanju poroke – enemu od najpomembnejših dogodkov v življenju – in brezskrbno uživata v vsakem dejanju tega dne. Hkrati z odločitvijo za sodelovanje s poročno načrtovalko to breme odvzameta tudi svojcem, saj par v nasprotnem primeru za to »zadolži« koga od svatov.

Načrtovalka porok: Satin Papež

Satin pravi, da obožuje romantične dogodke, navdih črpa iz življenjskih zgodb in posebnih trenutkov, ceni osebni pristop. Pri načrtovanju poroke so njena osnovna vodila pristnost, kreativnost, profesionalnost in estetska dodelanost. Glede na stil poroke skupaj z vami soustvari čaroben dan, kot si ga želite.

Najdite navdih in si več preberite na njeni spletni strani www.satinpapez.si ali pokukajte na njen Instagram profil @satinpapez_weddings

FOTOGRAFIJE Jernej Kokol