"Tako sem zaposlena, da nimam časa niti dihati!"

Naša življenja so postala nora, prezasedena in kaotična. Vam v podzavesti utripa rdeča lučka, ki pravi, da je skrajni čas, da si vzamete čas zase, se sprostite in poskrbite za svoj mir in zdravje? Ponujamo vam 5 nasvetov, ki vam bodo pri tem pomagali.

Promocijsko sporočilo, 4. 12. 2017

Če si vzamete čas zase, se lažje prenovite in pomirite, ozdravite in ustvarite dobro energijo. To je najbolj dragocen čas, ki vam v samo pol ure dnevno, ko skrbite samo in res samo zase, prinese v življenje nepredstavljivo veliko spremembo na področju zdravja in splošnega počutja. Spremnili se boste vi in okolica se bo z vami.

Tukaj je nekaj načinov, kako lahko postane »čas zase« resničnost:

Najprej se odločite, da si zaslužite nekaj časa za sebe vsak dan

Nehajte se počutite krivi, ker ste si vzeli čas zase, zavedajte se, da je dolgoročno to najboljša naložba vase, ki ste jo lahko izbrali. Kadar ste utrujeni, v stresu in okoliščine od vas zahtevajo fokus na več področij istočasno, je težko dati vse od sebe! Ne pozabite, da je čas, ki ga namenite samo sebi nujna dimenzija samopomoči in nikakor ni sebična odločitev!

Kje izgubite največ svojega časa?

Ali nenehno preverjate svoja e-poštna sporočila in na koncu porabite več časa, kot ste ga načrtovali na računalniku ali mobilniku? Mogoče, med delavnim časom odgovarjate na osebne klice in izgubljate fokus ter posledično več časa zapravite da dokončate zadane naloge. Se vsak dan po službi odpravite v supermarket, namesto, da bi to naredili enkrat in takrat kupili vse kar potrebujete za teden dni? Vzemite si čas in organizirajte svoje delovne naloge na način, da boste pridobili več prostega časa, kot si sploh lahko predstavljate.

Poskrbite za svoje zdravje

Prenehajte z grdo navado, da si samo želite več časa zase, naj ta ritual postane resničnost. Dovolj je prestavljanja odločitev na jutri: "Še danes si privoščim čokolado, jutri pa bom jedla samo sadje." Ali temu v resnici verjamete? Potem pa pride zimsko obdobje, ko razsajajo različni virusi in vaše telo ter imunski sistem jim preprosto niso kos. Poskrbite za zdrav in uravnotežen življenjski slog. Vsak dan si privoščite veliko sadja in zelenjave.

Fructal Superior Relax je proizvod z visokim sadnim deležem, brez dodanih sladkorjev ter s funkcionalnimi dodatki, ki imajo ugoden vpliv na vaše počutje. Izdelan je iz breskev, jabolk, grozdja in manga ter obogaten z rastlinskimi izvlečki kamilice in melise ter vitamini B2, B3 in B5, ki pripevajo k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vprašajte za pomoč in recite NE!

Naučite se reči NE vsem tistim prošnjam in zahtevam, ki jih v resnici ne želite izpolniti, saj jih ne cenite, niti vam ne prinašajo nobenega zadovoljstva ali veselja. Razporedite naloge drugim in jih prosite za pomoč. Tukaj niste zato, da bi vse opravili sami zato začnite bolj ceniti svoj čas.

Ustvarite dnevni ritual

To je lahko kopel, poslušanje glasbe, sprehod ali meditiranje. Naj bo nekaj, česar se veselite.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri