Ta resnična zgodba vrača vero v dobroto in njeno širjenje

Letošnjo jesen smo odkrili iskreno pripoved o dobroti in njenem širjenju v New York v osemdesetih letih, v kateri osrednjo vlogo igrata enajstletni deček z ulice in uspešna direktorica trženja. 

Lifestyle, 29. 10. 2017

Nevidna nit

Star kitajski pregovor pravi, da nevidna nit povezuje ljudi, ki jim je usojeno, da se spoznajo ne glede na čas, kraj in okoliščine. Nit se lahko raztegne ali zaplete. Toda nikoli se ne pretrga. In takšna nit je povezala dva popolnoma različna človeka – uspešno direktorico trženja in enajstletnega dečka z ulice – in jima za vedno spremenila življenje.

Ni se nameravala ustaviti ...

Bila je ženska z uspešno kariero. On je bil enajstleten otrok, ki je beračil na ulici. Prosil jo je za drobiž in šla je dalje. Toda nekaj jo je ustavilo in vrnila se je.

Vračala se je vsak teden. Leta sta se srečevala vsak ponedeljek in zgradila nenavadno prijateljstvo, ki jima je spremenilo življenje in ki traja že tri desetletja.

"Ne vem, kaj je bil razlog, da sem ga pred toliko leti opazila na tistem vogalu, toda očitno je bilo nekaj, čemur se nisem mogla upreti. Eni bi temu rekli energija, drugi srce. Vleklo me je k njemu, kot da sva povezana z nekakšno nevidno, neuničljivo nitjo. Karkoli je že bilo, naju še vedno povezuje."

Nepozabna in resnična zgodba o enajstletnem dečku z ulice, uspešni direktorici trženja in nenavadnem srečanju z usodo je zapisana v knjigi Nevidna nit.

Nevidna nit

Nevidna nit je navdihujoča uspešnica New York Timesa o dolgoletnem prijateljstvu med uspešno poslovno žensko in socialno ogroženim fantom, dvema popolnoma različnima človekoma, in o tem, kako sta se njuni življenji spremenili zaradi nečesa, kar je bilo sprva majhno dejanje dobrote.

Iskrena pripoved o dobroti in njenem širjenju v New Yorku v osemdesetih letih ... Spodbuden opomin, da so majne geste pomembne. (Kirkus Reviews)

Najbolj brano