Ta petek bo v Portorožu zaživelo veselo decembrsko dogajanje

Prižgale se bodo praznične luči, odprl se bo božično-novoletni sejem Vse sladkosti življenja, otroke pa bo obiskal Miklavž. Če to ni dovolj dober razlog za vikend pobeg na morje!

Lifestyle, 1. 12. 2016
Ta petek bo v Portorožu zaživelo veselo decembrsko dogajanje - Foto: Promocijsko gradivo

Božično-novoletni sejem Vse sladkosti življenja bo pričaral čarobnost

December že ves teden z nižjimi temperaturami napoveduje svoj prihod, v petek pa bo zaživelo tudi veselo praznično dogajanje. V parku hotela Kempinski Palace bo Turistično združenje Portorož že peto leto zapored organiziralo božično-novoletni sejem Vse sladkosti življenja.

Najmlajše bo obiskal Miklavž

Program se bo pričel v petek, 2. decembra, ob 16.30, ko bodo za vzdušje z glasbo poskrbeli baritonist Neven Stipanov in pevski zbor Portorož. Malo pred 17.00 pa bo župan Občine Piran Peter Bossman slavnostno prižgal praznično osvetlitev. Pridružila se mu bo tudi vinska kraljica slovenske Istre Nika Breznikar, ki bo napovedala letošnji Festival penin. Nato pa bodo prišli na račun naši najmlajši, ki jih bo razveselil Miklavž.

Pestro dogajanje na prazničnih stojnicah

Prijetnega dogajanja pa s tem še zdaleč ne bo konec, saj se bo nadaljevalo na stojnicah, kjer bodo poskrbeli, da vam bo toplo s pečenim kostanjem, joto, palačinkami, čajem, kuhanim vinom in drugimi dobrotami. Obiskovalci se bodo lahko tudi fotografirali z raznimi šaljivimi pripomočki, kot so božične čepice in jelenovi rogovi, in tako ovekovečili doživetje ob pričetku decembrskih radosti. Natisnjeno fotografijo bodo lahko odnesli s sabo za spomin ali pa jo v elektronski obliki delili s prijatelji.

Sejem bo poleg bogatega izbora kulinaričnih dobrot ponudil tudi priložnost za nakup unikatnih daril in postal osrednji prostor za druženje s prijatelji v Portorožu. Do 18. decembra bo odprt vsak vikend, vključno s petki, nato pa vsak dan od 23. decembra do 1. januarja.

Praznične stojnice

Bogat spremljevalni program, ki vključuje 20 brezplačnih prireditev

Letošnja novost je izredno bogat spremljevalni program, ki bo sejem popestril s koncerti, pouličnim gledališčem in predstavami za otroke. V soboto, 3. 12., bo ob 15.30 nastopila Marjetka Popovski s skupino Cvet v laseh, v nedeljo, 4. 12., ob 15.00 pa žonglerska skupina Čupakabra s svojo ognjeno predstavo.

Praznične stojnice

Preberite še: Božanski praznični piškoti (po receptu blogerke Maše)

Priporočamo tudi: Osrečite otroka iz socialno šibke družine, postanite Božiček za en dan!

Najbolj brano