Ste še vedno v iskanju najboljšega načina odstranjevanja dlak? Raziskale smo!

Tokrat primerjamo epilacijo in odstranjevanje dlak s tehnologijo IPL. Morda vam pomagamo odkriti, kam se bo nagnila vaša tehtnica.

Promocijsko sporočilo, 18. 11. 2021
Ste še vedno v iskanju najboljšega načina odstranjevanja dlak? Raziskale smo! - Foto: Shoppster

Vsi plusi in minusi epilacije

Epilacija je odstranjevanje dlak s korenino vred – v nasprotju z britjem, kjer z rezilom britvice drsimo po površini kože in dlake pri tem le skrajšamo. S pomočjo vrtljive glave z majhnimi pincetami epilator ujame in v celoti izpuli posamezne dlake drugo za drugo. 

• Glavna prednost epilacije pred drugimi načini odstranjevanja dlak, kot sta voskanje in britje, je dolgotrajnejši učinek in povsem gladka koža. Medtem ko so pri britju dlake ponovno tu že po nekaj dneh, je po epilaciji koža gladka tudi do štiri tedne, saj morajo dlake znova zrasti od korenine.

• Prednost, ki jo ima epilacija pred voskanjem, pa je dolžina dlak, ki jih lahko epilator zaobjame, to je že od 0,5 milimetra. Pincete namreč lažje zaobjamejo krajše dlačice kot vosek.

• Poleg tega se lahko epilacija uporablja na prav vsakem tipu kože, tudi na občutljivi. Nekatere epilatorje lahko uporabite tudi v kadi ali pod tušem, kar zmehča dlake in zmanjša občutljivost kože – za nežnejšo izkušnjo epilacije.

• Čeprav je nakup epilatorja sprva strošek, je treba to razumeti kot naložbeni nakup, ki bo nadomestil druge tretmaje za odstranjevanje dlak.

Preizkusite epilacijo doma:

• z Braunovim epilatorjem Silk-épil 9 Flex 9-001, prvim ženskim epilatorjem na svetu s povsem gibljivo glavo, ki omogoča lahkotno odstranjevanje dlačic. Tehnologija Micro-Grip in za 40 odstotkov širša glava, ki odstrani celo dlačice, ki niso daljše od 0,5 milimetra, omogočata, da uživate v dolgih tednih čudovito gladke kože.

Ergonomičen ročaj z nedrsljivim oprijemom je popoln za epilacijo pod prho,
tehnologija SensoSmart™ pa skrbi za ravno pravi pritisk na kožo in omogoča tudi uporabo pod vodo, da je epilacija še manj boleča in udobnejša.

• s Philipsovim depilatorjem serije 8000, ki se ponaša z učinkovito, a hkrati nežno epilacijo, zahvaljujoč izboljšanim pincetam in več kot 70 tisoč puljenjem dlak na minuto. Gladko kožo na spodnjih delih nog lahko tako na primer dosežete v samo 10 minutah, in to za kar do 4 tedne. 

Kaj pa prednosti metode IPL?

IPL pomeni Intense Pulsed Light oziroma intenzivna pulzirajoča svetloba. To je svetloba širokega spektra, ki se absorbira v kožnem pigmentu melaninu – ta je prisoten v temnih dlakah –, in s pregretjem mešička dlake se ta poškoduje in dlaka izpade. Žarek je dovolj močan, da poškoduje korenine dlak, a hkrati ne poškoduje kože. 

• Medtem ko se boste lotili trajnega odstranjevanja dlak, boste občutili le rahlo zbadanje, morda mravljinčenje, vendar ne bolečine, kar je prav gotovo prednost metode IPL.

• IPL-naprave niso primerne za vse, idealne so za tiste, ki imajo temne dlake in svetlo kožo.

• Na prvi pogled se IPL morda zdi drag način odstranjevanja dlak, vendar lahko prav z njim ogromno prihranite v primerjavi z drugimi bolj običajnimi (in bolj bolečimi) metodami odstranjevanja dlak.


Preizkusite IPL-napravo doma:

• z Braunovim laserskim odstranjevalcem dlačic Silk-expert Pro 5 PL5117 IPL, ki je najvarnejši, najhitrejši in najučinkovitejši IPL za trajno odstranitev dlak v samo štirih tednih. Samodejno in nenehno se prilagaja tonu kože, da zagotovi optimalno ravnovesje med učinkovitostjo in varnostjo.

Gre obenem za najvarnejšo napravo IPL, zahvaljujoč tehnologiji SensoAdapt™. Ker se odtenek kože razlikuje glede na del telesa, senzor (z UV-zaščito) neprekinjeno 'odčitava' ton in prilagaja intenzivnost bliskavice za najvarnejše in najučinkovitejše trajno odstranjevanje dlak.

Najbolj brano