Spoznajte Eelkeja Kleijna, didžeja, ki rola v nogavicah!

Eelke Kleijn je nizozemski didžej, ki didžeja v svojih nogavicah in producira glasbo stoje, a to ni vse, kar morate vedeti o njem. Če je vse to res, se boste lahko 12. avgusta na Letnem odru Ruše na dogodku v produkciji festivala StellarBeat prepričale tudi same!

 

Lifestyle, 10. 8. 2021
Spoznajte Eelkeja Kleijna, didžeja, ki rola v nogavicah! - Foto: Aurora

Eelke Kleijn je nizozemski producent in DJ, ki prihaja iz Rotterdama. Velja za redki talent, ki se s svojim delom premika med filmsko glasbo, globokimi šovi v živo ter neverjetno dobro oblikovano produkcijo. S tem pa prestopa meje od elektronskega producenta do pravega sodobnega skladatelja.

Multi instrumentalist, ki mu je uspel preboj v Hollywood

Eelke v vse vidike svoje glasbe vnaša svež zrak, ki se nato odraža v njegovi ustvarjalni identiteti in zaradi katerega se razlikuje od drugih. Je multi instrumentalist z znanjem klavirja, kitare in basa, hkrati pa veliko časa posveti komponiranju za televizijo in film. Njegova glasba je dosegla tudi Hollywood v filmih Batman vs Superman, Rush, Parker in This Means War.

V svoji biti je Eelke še vedno underground artist, ki je preprosto skočil v širni svet, ko sta bila čas in priložnost prava. Njegova produkcija je prežeta z globokim občutkom za muzikalnost in čustvi.

Od trancea do dveh albumov pod lastno založbo

Več kot desetletje dolga pot Eelkeja Kleijna se je začela leta 2003, ko je deloval kot producent trance glasbe, zdaj pa velja za enega od najbolj cenjenih imen v elektronski glasbi. Elektronsko glasbo je začel odkrivati že pri 7 letih in jo pri 18 tudi izdajati. Eelke je začel s trance glasbo, a nato ugotovil, da sta mu bližje počasnejši tempo in progressive house.

Po enoletnem premoru se je Kleijn leta 2017 vrnil in pod svojo založbo izdal dva albuma ter nešteto singlov, kot sta ‘Mistakes I’ve Made’ in ‘Celebrate Life’. Kot DJ pa je nastopil na številnih festivalih, kot so Mystery Land, Dance Valley, Sensation, Balaton Sound in Ultra Music festival. Sodeloval je tudi v izjemni video produkciji za Cercle.

DJ, ki nastopa v nogavicah!

Eelke velikokrat pove, da rola v nogavicah. To ti pove veliko o tem, kakšen človek je ta Nizozemec. Zanimivo dejstvo je tudi, da je verjetno eden redkih producentov, ki svoje delo opravlja stoje. Prav tako je Eelke tisti, ki na svojih setih redko poprime za mikrofon, saj se mu zdi, da spodbujanje občinstva na tak način ne pristaja njegovi glasbi. In kaj bi storil, če bi lahko spremenil eno stvar v elektronski glasbeni industriji? »Daljši seti na festivalih! Kdo hoče poslušati DJ-ja eno uro? Naredimo sete, dolge vsaj tri ure!«

Več o njem lahko izveste TUKAJ!

Eelke to poletje prihaja tudi v Slovenijo! 

Sprašujemo se, kaj točno pomeni to, da rola v nogavicah. Ima v mislih kakšne posebne nogavice ali preprosto rad odloži čevlje, ko odide na oder? Pridružite se nam in izvejte!

V četrtek, 12. avgusta, na Letnem odru Ruše, ko bo lovil utrinke Aurore v produkciji festivala StellarBeat.

S svojo unikatno produkcijo in dodelanim nastopom bo Eelke začaral občinstvo naravnega amfiteatra v objemu gozda. Potopite se v kraljestvo elektronske glasbe in spektakularnih luči ter ne zamudite ekskluzivnega pojava Aurore v živo, ki bo tokrat prvič potekala z občinstvom!

Zagotovite si vstopnice že danes, saj so v zelo omejenem številu! Kupite jih lahko na vseh prodajnih mestih Eventim in Petrol, ali pa prek spletne strani https://bit.ly/3xYBlkb.

Najbolj brano