Socialne spretnosti: Kako vrniti darilo?

Včasih se zgodi, da prejmemo darilo, za katerega res ne vemo, kaj bi z njim, in bo gotovo končalo globoko na dnu predala. Morda bo najbolje, da takšno darilo vrnete, vendar morate to narediti z veliko mero občutka.

Lifestyle, 11. 4. 2015
Socialne spretnosti: Kako vrniti darilo? - Foto: profimedia

Zelo pomembno je, da spoštujete čustva tistega, ki vas je obdaril, zato se prepričajte, da ga z vrnitvijo ne boste preveč užalili. Namesto da preprosto rečete, da darilo ni po vašem okusu, raje povejte utemeljen razlog.

Najprej poudarite pozitivne strani in izrazi- te hvaležnost za darilo, potem razložite, za- kaj bi darilo želeli vrniti (ni prave velikosti, ne ujema se s pohištvom ...). Pomembno je, da ste pozitivni,saj v resnici ne veste,koliko energije je oseba potrošila za izbor darila. V mislih imejte, da vas je želela razveseliti, in ne da darilo pristane v omari.

Če ste v dilemi, ali ravnate prav, osebi ob priložnosti povejte, da sami ne bi bili užaljeni, če vam vrne darilo, ki ste ji ga poklonili, pa ji ni všeč. Če bo odgovorila s hvala, enako, boste vedeli, da to ni težava.

Najbolj brano