"Slovenski vikend": Fantastična ideja za preživljanje aktivnih prvomajskih počitnic

Od 28. aprila do 1. maja 2017 bo na programu obilje dogodkov - aktivne počitnice in zabava. Preberite, za kaj točneje gre.

Lifestyle, 28. 4. 2017

Slovenski vikend

Mesto Biograd na Moru je mesto, ki ima na svojem seznamu 20 prijateljskih mest, med njim so tri slovenska: Slovenske Konjice, Moravske Toplice in Radlje Ob Dravi.

Dolgoletna tradicija, da Slovenci za svoje počitniško mesto izberejo prav Biograd na Moru, je botrovala ideji o vikendu, ki je namenjen prav gostom iz Slovenije in nastal je tako imenovani 'Slovenski vikend'.

Od 28. aprila do 1. maja 2017 bo tako na programu obilje dogodkov - aktivne počitnice in zabava.

V ponudbi aktivnega programa bodo na sporedu: regata v Pašmanskem kanalu, tek po ulicah Biograda, hoja od parka do fun parka 'Mirnovec' in rekreativni maraton okoli Vranskega jezera.

Zabavni program pa bo rezerviran za glasbeni skupini, ki prihajata iz Hrvaške in Slovenije.

Za mednarodni praznik dela je vstop v Nacionalni park Krka brezplačen za vse obiskovalce in ker je Krka le streljaj daleč od Biograda na Moru, bo obisk tega kot nalašč za zaključek aktivnega vikenda v Dalmaciji.

Slovenski vikend je uvod v prihajajočo turistično sezono, ki jo v Biogradu pazljivo pripravljajo vsi turistični delavci, na čelu z Ilirijo, eno največjih in vodilnih hrvaških turističnih organizacij, nosilcem celotnega gospodarskega in turističnega razvoja Biograda na Moru.

Svečana otvoritev polne turistične sezone bo obeležila manifestacija "Gastro stol", kjer bo od 2. do 4. junija vzdolž celotne obale postavljena najdaljša miza na Hrvaškem s ponudbo izvornih jedi, pijač, ekoloških izdelkov in etno vsebine.

Najbolj brano