Obožujete palačinke in bučke? Potem morate preizkusiti ta fantastičen recept!
Palačinke z bučkami so neverjetno vsestranske – lahko jih postrežete za zajtrk, kosilo ali večerjo. Priprava je zelo enostavna, potrebujete pa le nekaj osnovnih sestavin, ki jih skoraj zagotovo že imate doma. Iz njih lahko pripravite okusen in hranljiv samostojen obrok ali prilogo.
Ne spreglejte:
RECEPT
Sestavine:
- 3 jajca
- 350 ml mleka
- 100 ml mineralne vode
- 1 srednje velika bučka
- 50 g stopljenega masla
- 250 g ostre moke
- sol in poper po okusu
- malo nasekljanega svežega kopra
- maščoba za peko palačink
Priprava:
1. Bučko olupite, operite in naribajte. Malo jo posolite in pustite stati 20 minut, da spusti vodo. Nato jo dobro ožemite.
2. V nekoliko globlji posodi razžvrkljajte jajca, jih posolite in popoprajte. Po želji lahko dodate še druge začimbe.
3. Dodajte moko, mleko in mineralno vodo ter zmešajte zmes za palačinke. Masa mora biti nekoliko gostejša kot pri klasičnih tankih palačinkah. Če je preredka, dodajte še malo moke.
4. V maso vmešajte naribano in ožeto bučko ter nasekljan koper in premešajte.
5. Pecite kot običajne palačinke v ponvi na malo maščobe.
6. Postrezite jih lahko s prelivom iz kisle smetane in drobnjaka ali katero koli drugo omako po želji. Odlične so tudi polnjene z mesnim nadevom in zapečene v pečici, ali pa napolnjene z zelenjavo.