Ste že slišale za 'vodno torto'?
Recept za 'vodno torto' je v resnici precej stara tradicija, saj izvira iz 19. stoletja, ko je veljala za skromno sladico.
Za njeno pripravo je potrebnih le nekaj sestavin, danes pa je postala priljubljena izbira številnih ljubiteljskih kuharjev, saj velja za eno mehkejših ...
Italijansko uredništvo revije Elle je tokrat pobrskalo za najboljšim receptom in tu je skrivnost njene priprave:
Sestavine:
330 ml mineralne vode (sobne temperature)
16 g pecilnega praška
300 g moke
200 g sladkorja
90ml sončničnega olja
1 strok vanilje
Priprava:
Moko zmešajte s pecilnim praškom in postavite na stran.
V drugi posodi zmešajte sladkor in vodo, da se sladkor stopi. Dodajte še vaniljo in olje ter vse skupaj dobro zmešajte.
Moko in pecilni prašek postopoma dodajajte mešanici. Izognite se nastanku grudic in emulziji.
Maso vlijte v pekač s premerom 24 cm, ter pecite 50 minut na 180 stopinjah.
Pečeno torto okrasite še s sladkorjem v prahu.
Fotografije: Profimedia
Preberi še: TO naj bi bil trik, ki Kate Middleton cel dan pomaga ostati v petkah!
Priporočamo tudi: Modni kos, ki bo letošnjo pomlad osvojil Instagram!