Že veste, kaj bo danes na jedilniku? Naj bo preprosto, a okusno!

Za gurmanske užitke vam ni treba vsega dopoldneva preživeti za štedilnikom, raje uživajte v izbranih dobrotah in dobri družbi.

Že veste, kaj bo danes na jedilniku? Naj bo preprosto, a okusno!

1. Bolonjska omaka per excelence
Pri Oliviers & Co. so pripravili še eno kuharsko umetnino – bolonjsko omako, za pripravo katere bi doma potrebovali najmanj šest ur. Uporabili so bikovo meso z juga Francije z izrazitim in prefinjenim okusom, ki so ga počasi kuhali na osnovi z olivnim oljem s pekočo papriko espelette in superiornim balzamičnim kisom, na koncu pa so dodali kakovostno smetano in paradižnikovo omako, prijetno dopolnjeno s timijanom, žajbljem, lovorjem in šetrajem.

2. Žametni dotik
Namesto sendviča svoji koži za malico tokrat privoščite napitek, ki bo okrepčal tako vas kot vašo zaradi zime izčrpano kožo. Pol skodelice ananasovega soka, dve žlici nasekljanega peteršilja in tretjino drobno narezane kumare zmešajte v mešalniku ter počasi popijte. Za lepšo kožo poskrbijo tudi čaj iz ovsene slame in riževe luščine. (vir: knjiga Zdravo življenje s sokovi, MK 2008)

3. Dobro zmeša
S kar 20 različnimi hitrostmi ter nastavitvijo turbo, ki zagotavlja, da do popolnosti sesekljate, zmešate ali stepete celo najtrša živila, z vsemi nastavki, ki jih potrebujete tudi za najbolj zahtevne recepte, s pokrovom na posodi za mešanje, ki omogoča, da vaša nova obleka ostane brezhibna, ter s posebnim nastavkom za najboljši kapučino je Philipsov mešalnik HR 1652 res priročen, nezahteven in oblikovalsko dovršen.

4. Kuharica za dušo in telo – Domače jedi po načelih makrobiotike
Okusni in hkrati zdravi recepti najbolj zdrave kuhinje vas vabijo k novim kuharskim podvigom, h katerim ne bo pripomogla le razlaga makrobiotike, temveč tudi 25 različnih predlogov za jedilnike in zdravilni recepti.

Presne dobrote

Čakajo vas v bežigrajskem dvoru na Dunajski cesti 56 v Ljubljani v Happy Smoothie baru, kjer jih lahko v miru pojeste, lahko jih vzamete s seboj ali pa vam jih pripeljejo. Poleg zmečkančkov, sendvičev, solat in drugih dobrot vas tam čakajo presne tortice in sladice, če se odločate za razstrupljevalni teden, pa bodo poskrbeli, da bo ta tudi vesel in brez kuharskih skrbi. (www.happy-smoothie.com)

Slajša od sladkorja …

… popolnoma naravna in tako rekoč brez kalorij je stevia, ki raste v samorodnem gorskem predelu Paragvaja in subtropski Braziliji. Domačini jo uporabljajo za slajenje čaja, kot prigrizek, pa tudi v zdravstvene namene. V Sloveniji je Stevia Sugarel® na voljo v obliki namiznega sladila v tabletkah in sladila v prahu, ki ga lahko uporab­ljate povsod, kjer ste prej uporabljali sladkor.

Pssst ...

Namesto v cvetličarno po šopek rož zavijte v Lolito na obrežju Ljubljanice in si privoščite kandiran cvet vrtnice ali vijolice.

Pripravila Petra Arula,
fotografije Shutterstock.com in promocijsko gradivo

Najbolj brano