Odlične jedi za vroče poletne dni

Se vam poleti zaradi vročine pogosto dogaja, da sploh ne občutite lakote in da vam jedi, ki jih normalno jeste niti malo ne dišijo, vaš želodček pa si v tem času želi le sladoleda, svežega sadja in hladnih pijač? Naj vam zaupamo, da lahko tudi v tem času doživite pravo kulinarično doživetje z jedmi osvežujočih in pestrih okusov po zelo dostopnih cenah. Vas zanima kje? Berite dalje.

Promocijsko sporočilo, 31. 7. 2017
Odlične jedi za vroče poletne dni - Foto: Nik Jarh AV Studio

Pravi naslov je Istrian bistro & Tapas bar v Portorožu, kjer so povsem običajne jedi, ki ste se jih morda že naveličali, obogatili s sezonskim sadjem, jih popolnoma osvežili in so tako kot nalašč za tople poletne dni.

Istrian bistro & Tapas

Prepričani smo, da vas bodo očarali magični okusi maline v malinovem kisu v kombinaciji z rdečo čebulo ob jagenjčku, pa tudi marelice z brancinom in bučkami. Tisti bolj lačni bodo svoje brbončice lahko razvajali z bučkami v poletni rižotki, ki so ji dodane školjke in karpačo kapesante.

Istrian bistro & Tapas

Vskakor morate preizkusiti tudi svinjske kokice, ki vas bodo na poti do kulinaričnega presežka popeljale do svinjskih rebrc z BBQ omako.

Lahko pa se ob okusih pečene lovke hobotnice s česnovo omako, ožgano zelenjavo in penasto omako svežega peteršilja potopiš v pravo poletno morsko pravljico. Za vrhunec večera pa bo nedvomno poskrbela istrska sacher tortica, kjer vas bodo v poletno noč popeljale marelice, maline, vanilija in pistacijev sladoled.

Istrian bistro & Tapas

Če pa ste med tistimi, ki tudi med dopustom pazijo na postavo, so sredi Portoroža ob Hotelih LifeClass Portorož pripravili lahkotno poletno solatko z rukvico in sezonskim sadjem, ob katerem si boste potešili lakoto in se hkrati osvežili. Za tiste bolj aktivne temu dodajo še zdravo albuminsko skuto in čips iz kravjega sira in tako dobimo mešanico istrskih okusov, ob katerih vam bodo zaigrale brbončice.

Istrian bistro & Tapas

Vemo, da se vam že cedijo sline, zato nič ne čakajte in rezervirajte svojo mizo ter si po zelo dostopnih cenah zagotovite najmodernejše istrske grižljaje s pridihom poletja. Rezervacije sprejemajo na telefonski številki 05/692-9001 in njihovi spletni strani http://www.istrian-bistro.si.

Najbolj brano