Slastno Promocijsko sporočilo

Najbolj enostaven in osvežujoč recept za ledeno kavo brez kuhanja in mešalnika

31. 8. 2022
Najbolj enostaven in osvežujoč recept za ledeno kavo brez kuhanja in mešalnika (foto: Barcaffe)
Barcaffe

Za najbolj osvežujoč in kremast kavni napitek ni potrebno poglobljeno znanje barist, z izjemno enostavnim in hitrim receptom boste ledeno kavo lahko postregli le v nekaj minutah.

7 sestavin za napitek, ki ga boste ponudili vsakemu poletnemu gostu

  1. Barcaffè Freeze: instant mešanica za pripravo kavnega napitka ima le 66 kcal na skodelico, zato je pogosta izbira poletnih dni.
  2. Žlička sladila: rjavi sladkor, kokosov sladkor, sladilo, stevija ali katero koli sladilo, ki ga želite.
  3. 120 ml v hladilniku ohlajene vode na skodelico. Voda, ki je ohlajena v hladilniku, da ledeni kavi še posebno svežino.
  4. 30 ml tople vode: da, prav ste prebrali, vendar je potrebujete le malo. Ugotovili smo, da je najboljši način za pripravo mehke ledene kave, da kavo in sladkor najprej raztopite v nekaj mililitrih tople vode, nato razredčite s 120 ml ohlajene vode in po želji tudi z nekaj mleka.
  5. 30 ml mleka: za ta recept je primerna katerakoli vrsta mleka. Naša izbira je delno posneto mleko.
  6. Led: nekaj kock ledu, a pazite, da led ne razvodeni okusen napitek.
  7. Žlička: ne potrebujete mešalnika, dovolj je že, da napitek dobro premešate z žličko.
  8. Lep kozarec za estetsko postrežbo ledene kave.

Namigi za sladokusce; preliv slane karamele

Vaši novi najljubši ledeni kavi lahko dodate poljuben aromatiziran izvleček. Če si boste vzeli še dodatnih nekaj minut pa sami pripravite preliv slane karamele, ki bo navdušil vsakega sladokusca.

Potrebujete:

  • 200 g sladkorja
  • 50 g masla
  • 160 g sladke smetane na sobni temperaturi
  • 6 g morske soli

Kozico segrejte na nižji temperaturi štedilnika, vanjo stresite sladkor in spremljajte, kako se počasi topi. Ko se sladkor stopi, dodajte maslo in oboje premešajte. Dodajte sladko smetano in zavrite. Za konec še šcepec soli, nato prelijte karamelo po ledeni kavi.