Katera je najboljša izbira za najboljši okus?
Olje riževih otrobov, olje grozdnih pešk, rastlinsko olje ... kako naj med toliko vrstami olja vemo, katero se pri kuhanju določene hrane najbolje obnese?
Pri olju bodimo pozorni na okus in temperaturo kuhanja. Olivno olje in laneno se hitro zažgeta, zato se izogibajte kuhanju pri tako visokih temperaturah, kot je žar. Ko se iz olja začne kaditi, ta že razpada. Olje dodajte na ponev, še preden jo začnete greti.
Olje riževih otrobov je odlična izbira za kuhanje pri visokih temperaturah, primerno tako za cvrtje kot praženje. Za solate in zelenjavo uporabite kakovostno olivno olje, tisti, ki so jim všeč bolj blagi okusi, naj posežejo po sezamovem.
Nikoli ne kupujte velikih embalaž olja, pa če je cena še tako ugodna, saj tvegate, da bo postalo žarko. Izberite raje najmanjša pakiranja z najdaljšim rokom uporabe.
Novo na Metroplay: Žan Serčič o glasbenem ustvarjanju, ohranjanju zasebnosti in spremembah