Enostaven recept za veganske praznične medenjake

Privoščite si okusne medenjake.

Enostaven recept za veganske praznične medenjake - Foto: Profimedia

Ingverjevi piškoti

Na Švedskem ni pravega božiča brez priljubljenih hrustljavih piškotov s cimetom. Ta recept je izjemno preprost in se zlahka prelevi v vegansko različico.

Vse, kar še potrebujete, so ljubki modelčki za piškote.

Težavnost: lahko

Sestavine za približno 80 piškotov

100 g trsnega sladkorja

100 g sladkorja muscovado

100 g agavinega sirupa

80 ml vode

150 g veganske margarine

3 žličke cimeta

1 žlička mletega ingverja

1 žlička mletih klinčkov

1 žlička mletega kardamoma

½ žličke sode bikarbone

475 g moke

1. Dan prej zmešajte ves sladkor, agavin sirup in vodo. Zmes na štedilniku pogrejte do srednje temperature in v koščkih dodajte margarino, da se stopi. Ohladite v veliki posodi in dodajte začimbe in sodo bikarbono. Postopno dodajajte moko, da nastane homogena kepa testa, ki je nekoliko lepljiv. Testo zavijte v papir za peko in ga čez noč pustite v hladilniku.

2. Naslednji dan vzemite testo in ga košček za koščkom na tanko razvaljajte s pomokanim valjčkom na delovni površini, pokriti s papirjem za peko. Z modelčki oblikujte piškote in jih položite na pekač, prekrit s papirjem za peko. Pecite pri 180 stopinjah približno 8 minut. Piškoti naj bodo rahlo zlato zapečeni.

3. Piškote lahko shranite za en teden v pločevinasti posodi.

Testo za piškote lahko v hladilniku shranite za nekaj dni ali ga celo zamrznete.

Fotografije in recepti Marie Laforêt

Preberite še: Melania Trump drzno kombinirala rdeče usnje in živalski vzorec

Priporočamo tudi: Victoria Beckham pripravljena na praznike v čudovitem svetlečem puloverju

Najbolj brano