Elle ima za vas čudovito sladico. Kakavovi vetrci se kar topijo v ustih.
Kakavovi vetrci
Porcija: 16 do 20 kosov
Sestavine
3 beljaki
150 g sladkorja v prahu
2 žlici kakava
ščepec soli
Priprava
Pekač obložite s papirjem za peko. Beljake stepite, da dobite beljakov sneg, na katerem se tvorijo čvrsti vršički. Stepajte dalje in postopoma dodajajte sladkor, nazadnje pa dodajte še ščepec soli. Stepanje pri najvišji hitrosti nadaljujte od sedem do osem minut, da dobite bel in sijajen sneg. Vmes ogrejte pečico na 90 stopinj. Tik prek koncem stepanja vmešajte presejan kakav. Sneg zajemite z žlico in ga polagajte v pekač ali pa ga na pekač nabrizgajte z vrečko za dekoriranje, med kupčki puščajte prostor. Pekač z vetrci za dve do tri ure položite v ogreto pečico. Vetrce pravzaprav sušimo, in ne pečemo, imeti morajo hrustljavo zunanjost in mehko sredico, zato bodite pozorni na čas. Kakavovi vetrci so najboljši ohlajeni.
Elle namig
Beljakov sneg vam bo lepo uspel, če ga boste pripravili iz beljakov, ogretih na sobno temperaturo. Najbolje je, da jajca iz hladilnika vzamete dve uri pred stepanjem.
Pripravili. Tea Poljak in Tadeja Jereb
Foto: Profimedia