Hiter in okusen recept, ki bo navdušil čisto vse!
Včasih si želimo nekaj okusnega, posebnega, a ne kompliciranega. Recept, ki ga tokrat delimo z vami, je ravno to – hitro pripravljen, vizualno privlačen in izjemno okusen. Klasične sestavine, a čisto nova prezentacija!
Kaj potrebujete?
- 3 večje krompirje
- 6 rezin slanine
- 100 g čedar sira (ali drugega sira po okusu)
- 6 jajc
- 2 žlici sesekljanega mladega luka
Priprava:
1. Priprava krompirja
Krompir olupite (če uporabljate mladega, lahko lupino pustite) in prerežite po širini na pol. Z večje strani ga previdno izdolbite, tako da dobite neke vrste košarico. Na spodnji strani ga nekoliko zravnajte, da bo lahko stal pokončno.
2. Slanina in peka
Vsako krompirjevo košarico ovijte z rezino slanine in jo fiksirajte z zobotrebcem. Košarice postavite na pekač (z odprtino navzdol) in pecite pri 200 °C približno 45 minut, da postanejo hrustljave.
3. Polnjenje in prezentacija
Ko se krompir malo ohladi, vanj položite nekaj naribanega čedarja in vanj previdno ubijte jajce. Vse skupaj posujte z nasekljanim drobnjakom in pecite še dodatnih 6–12 minut pri 180 °C – dokler beljak ni pečen, rumenjak pa ostane mehak.
Dodajte svoj pečat
Recept lahko po želji obogatite – navaden krompir zamenjate s sladkim krompirjem, dodate špinačo, pečeno papriko, gobice ali celo zamenjate sir. Idealen je tudi za serviranje v brunch različici ali kot priloga k večerji.