Recept: Slastne puhaste palačinke s svežim sadjem ali čokoladnim prelivom

Slastne, puhaste palačinke, postrežene s svilnatim čokoladnim prelivom po receptu blogerjev jernejkitchen.com so božanska izbira za zajtrk.

Palačinke

Jutranji mir je v zadnjem času vse premalo cenjen. Mislimo na tistega, čisto pravega, ko vsi še spijo in se zunaj šele dela dan ...

To je edini čas v dnevu, ko si lahko vzamemo 100 % časa zase, v tišini, brez nenadnega stresa in nepričakovnih dogodkov. Fantastično je, če si znamo takšen dan pričakrati včekrat v mesecu, če si znamo vzeti čas zase in uživati. V ta namen sta Jernej in Maja, snovalca blogerskih vsebin jernejkitchen.com ustvarjene te slastne, puhaste palačinke, ki jih postrežemo s svilnatim čokoladnim prelivom.

Palačinke

Sestavine:

30 g kokosovega masla
5 g pecilnega praška
20 g sladkorja
160 g bele, polnozrnate ali pirine moke
160 g mleka
1 jajce
polovica vaniljeve paličice
40 g kokosovega olja (za peko)

Priprava:

Kokosovo maslo stopimo v manjši kozici toliko, da postane tekoče. Postavimo na stran in rahlo ohladimo. V večji posodi premešamo pecilni prašek, ščepec soli, sladkor in moko.

V manjši posodi zmešamo mleko in jajce. Tekočo zmes dodamo k moki, medtem pa nenehno mešamo, tako, da dobimo gladko, vendar ne čisto tekoče testo.

Na srednje močnem ognju segrejemo ponev za palačinke, dodamo čajno žličko kokosovega olja in v ponev vlijemo nekaj testa za palačinke. Palačinke pečemo kakšno minuto, ko pa se pojavijo mehurčki in se spodaj lepo zlato obarvajo, jih obrnemo in popečemo še na drugi strani.

Palačinke serviramo s poljubnim svežim sadjem in žličko crème fraîche oziroma z žličko kisle smetane ali pa kar s čvrstim jogurtom. Lahko pa naredimo tudi čokoladen preliv. Uporabite lahko tudi kakšen drug dodatek/omako po lastnih željah.

Vir: jernejkitchen.com

Maji in Jerneju lahko sledite na blogu jernejkitchen.com ali na njunem Instagram profilu TUKAJ.

Preberite še članek iz Elle arhiva: Za Majo Galuf in Jerneja Zvera je kuhanje zabava

Priporočamo tudi: Kako zjutraj prebuditi svoje telo in ga pripraviti na nov dan?

Najbolj brano