Se vam rosijo očala, ko nosite masko? Tukaj je popoln trik, ki to prepreči

Končno imamo rešitev. 

Lifestyle, 31. 1. 2021
Se vam rosijo očala, ko nosite masko? Tukaj je popoln trik, ki to prepreči - Foto: Profimedia

Na nošenje mask smo se vsi že bolj ali manj navadili, zagotovo pa se tudi vam pogosto rosijo očala. Naj gre za očala z dioptrijo ali sončna očala, nošenje skupaj z masko ni najbolj prijetno.

Zakaj se očala rosijo? Zaradi kondenzacije. Topel zrak, ki se izmuzne izpod maske, se ulovi na mrzlih steklih vaših očal.

Kako torej preprečiti to neprijetnost? 

1. Izberite masko, ki se prilega vašemu obrazu 

Pri izbiri maske bodite pozorni na velikost in izberite obliko, ki se prilega vašemu obrazu. Ker je pri nekaterih maskah zgornji del prilagojen nosu, bo iz nje ušlo manj zraka, zato bo nošenje očal s tako masko veliko lažje. Nekatere maske za enkratno uporabo imajo na vrhu tudi majhno kovinsko žičko, ki je namenjena prilagajanju oblike. 

2. Spremenite pozicijo očal

Očala potisnite bolj nizko na nos. Morda boste potrebovali nekaj časa, da se na to navadite, težave z zarosenimi stekelci pa bodo pozabljene. 

3. Očala nosite čez masko

Masko si poveznete višnje na obraz in si očala nadenete čez njo. 

4. Stekla očistite z milom in vodo

Raziskave so pokazale, da če očala očistite s toplo vodo in milom to lahko izboljša situacijo. To bo povzročilo manjšo napetost na lečah in molekule vode se bodo bolje razporedile po površini. 

5. Na stekla nanesite kremo za britje

Na stekla poskusite nanesti majhno količino kreme za britje. Stekla nato obrišite in ne sperite. Tako naj bi dosegli podoben učinek kot z milom in toplo vodo. A bodite porozni, saj nekateri opozarjajo, da krema za britje lahko draži oči. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 trendov z Instagrama, ki bodo kmalu povsod

Priporočamo tudi: Pozabite na ombre in balayage, letos smo se zaljubili v to barvo las. Želeli jo boste tudi vi

Najbolj brano