Recept: Pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom (Zdravo, Tereza!)

Danes si ustvarite vegetarijansko kosilo po navodilih in filozofiji Tereze Poljanič, ki je pred kratkim izdala novo kuharsko knjigo Zdravo, Tereza! Pesini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom po njenem receptu so naravnost omamni.

Pesini njoki

Recept: Pesnini njoki s poletnim pestom in veganskim parmezanom

Poletni pesto 

Pest sveže bazilike
1 skodelica kodrolistnatega ohrovta
1/3 skodelice popečenih bučnih semen
sol in poper
1⁄2 skodelice olivnega olja
1/3 skodelice neaktiviranih kvasnih kosmičev ali parmezana
1 strok česna
2 jedilni žlici limoninega soka ali jabolčnega kisa

Vse sestavine v multipraktiku zblendajte do gladkega. Pustite v hladilniku 15 minut in servirajte.

Pesini njoki

200 g rdeče pese
400 g krompirja
200 g pirine moke
1/2 čž soli

Pecite rdečo peso 60 minut na 200°C. Medtem v vodi kuhajte olupljen krompir do mehkega.

Pustite, da se pesa in krompir ohladita. V blenderju zmiksajte peso do gladkega. Pretlačite krompir in dodajte pire pese. Dodajte moko in z rokami gnetite dokler ne dobite mase. Na pomokani površini razvlajajte v dolge svaljke. Razrežite v njoke in oblikujte željene vzorce.

Zavrite vodo s soljo. Kuhajte njoke okoli 3 minute, dokler ne priplavajo na površje. Servirajte s pestom, popečenimi pinjolami in veganskim parmezanom ter okrasite z mikrozelenjem.

Veganski parmezan

3/4 skodelice (90 g) indijskih oreščkov
3 jž (9 g) neaktiviranih kvasnih kosmičev
3/4 čž soli
1/4 čž česna v prahu

V multipraktiku zmiksajte vse sestavine.

Preberite še: Izšla je nova kuharska knjiga Zdravo, Tereza! (Utrinki s kulinaričnega razvajanja)

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri