Razkrivamo 5 nasvetov, s katerimi lahko v službi naredite več v enakem (ali celo krajšem času!)

Zaradi slabih delovnih navad in motečih faktorjev tudi vi delate dlje, kot je potrebno? Naredite spremembo!

Lifestyle, 29. 11. 2016

Preobremenjenost na delu

Včasih so za večjo učinkovitost na delovnem mestu dovolj le majhne spremembe, ki lahko zelo pomagajo pri storilnosti in hitrejšemu opravljanju zadolžitev. Zbrali smo 5 preprostih trikov, s katerimi lahko v službi naredite več v enakem ali celo krajšem času.

1. Ko ne gre več, si nujno privoščite si odmor

Možgani med delom potrebujejo krajše odmore, zato vsake toliko časa vstanite od mize, se malo pretegnite ali pa stopite do sodelavcev na kratek klepet. Veliko boste naredili že s tem, če samo vstanete od mize, se pretegnete in naredite kakšen počep. Ko boste ponovno sedli in se lotili dela, bodo možgani prevetreni in zagotovo boste naslednjo nalogo, ki se je boste lotili, opravili bolje in hitreje.

2. Lepo pospravite svojo delovno površino

Odstranite vse moteče elemente. Ti vas odvračajo od dela. Stvari, ki jih potrebujete za delo, organizirajte na način, ki vam najbolj ustreza. Tako boste hitreje našli tisto, kar iščete. Posledično dragocenega časa ne boste zapravljali z iskanjem med kupi papirjev, ki se s časom nalagajo na delovni površini.

3. Ne opravljajte več nalog hkrati

Multitasking je dandanes nekaj, s čimer se radi pohvalimo, ampak ... Ameriški psihologi so namreč ugotovili, da hkratno opravljanje različnih nalog zmanjšuje produktivnost. Navadite se, da eno zadolžitev opravite do konca, šele nato pa se lotite naslednje. Če boste popolnoma osredotočeni na eno nalogo, jo boste opravili hitreje.

4. Dovolj pijte

Dobra hidracija vas bo nagradila z več energije in volje, posledično boste tudi bolj produktivni. Priporočamo, da tekom dneva spijte dovolj vode ali čaja.

5. Izogibajte se nezdravim malicam

Hitra hrana je pogosto mastna in težka. Telo zato potrebuje dosti energije, da jo prebavi, prav to energijo pa bi lahko porabili za produktivno opravljanje delovnih nalog. Za malico si zato privoščite le lahek obrok, po katerem ne boste utrujeni in brez energije.

Prirejeno po nasvetih strokovnjakov magnesia.si.

Preberite še: "Seksi smo že, svobodne pa ne!" (iskrena izpoved naše novinarke)

Priporočamo tudi: Služba - naj ostanem v Sloveniji ali grem v tujino?

Najbolj brano