Tole bi lahko bilo nekaj za vas: preprosto pripravljena luksuzna večerja, ki praznikom doda vrednost

Praznična večerja ima lahko z izbrano hrano pravi luksuzni pridih, ob tem pa vam ni treba skrbeti, da so recepti prezapleteni ali sestavine čisto predrage. Če bi radi svojo družbo razvajali na kraljevski ravni in naredili praznike še bolj posebne, sledite tem namigom.

Promocijsko sporočilo, 12. 12. 2019
Tole bi lahko bilo nekaj za vas: preprosto pripravljena luksuzna večerja, ki praznikom doda vrednost - Foto: PROFIMEDIA, PROMO

Izbirajte hrano z novim pristopom

Vsi vemo, kaj običajno spada na božično ali novoletno mizo – a če želite letos narediti vtis, se odmaknite od te tradicije. Glede na okus udeležencev si zamislite hrano, ki je nihče ne bo pričakoval na mizi, a jo obenem postrezite tako, da bo s seboj prinesla tisti pravi praznični pridih (namig 1). Po drugi strani pa lahko postrežete običajno božično-novoletno jed, vendar jo postrezite na inovativen način (namig 2). 

Namig 1: Namesto lososa postrezite dimljeno slanino z medom, ki jo najdete tudi med Lidlovimi izdelki Deluxe. Suhe slive napolnite s koščki sira in jih ovijte v rezine slanine, ki jo pritrdite z zobotrebcem. V namaščeni ponvi jih pred postrežbo popecite z obeh strani, da slanina postane hrustljava, sir pa se zmehča. Postrezite vroče.

Namig 2: Lososa, ki ga prav tako najdete med izdelki Deluxe, postrezite s pestom iz mete in pistacije. V terilniku dobro zmečkajte pistacijo, olivno olje in metine liste, da dobite pesto, z njim namažite soljene filete lososa in jih v pečici, ogreti na 200 stopinj, pecite 30 minut.

Naredite vtis s predjedjo

Ko želite drugačnost in vtis razkošja, se osredotočite predvsem na predjedi ter sladico in vino, ki ga boste postregli ob jedeh.

Predjed: Postrezite gurmansko pašteto iz račjih ali gosjih jeter ter britanski sir čedar. Vse izdelke lahko najdete tudi v Lidlovi liniji Deluxe. Zraven ponudite kruhke, ki ste jih popekli z olivnim oljem in česnom. Če vam ni do aromatične paštete in čedarja, pa so lahko popolna alternativa sipine testenine iz iste Lidlove linije. Nihče ne bo ostal zaprtih ust, verjemite!

Sladica: Seveda, o tem ni dvoma, največji vtis luksuza na mizi vam bo prinesla crème brûlée, vendar tudi znameniti francoski makroni ne bodo prav nič zaostali za njo. Če ste vešči v pripravljanju domačih sladic, se lahko lotite tudi tega precej zapletenega recepta, nadvse slastne makrone popolnih oblik pa prav tako najdete v Lidlovi liniji Deluxe. Francoske sladice so zakon, ko govorimo o prestižni večerji!

Vino: Penine so običajno postrežene kot aperitiv ali pijača, s katero nazdravimo, lahko pa so tudi popolna spremljava praznični večerji. Tako polsuha kot suha penina se lepo družita s slano hrano, lososom, mesom in sirom. Muškatna penina je odličen aperitiv, lepo pa se ujema tudi s sladicami. Če vam je bolj pri srcu rdeče vino, pa poskrbite, da bo to resnično kakovostno. Da pokažete nov nivo luksuza, ki sledi trendu skrbi za zdravje in dobro počutje, lahko na primer izberete bio vino, ki ne vsebuje kemičnih sredstev. Poleg penine tudi bio vino najdete med Lidlovimi izdelki Deluxe.

Izbirajte izdelke Deluxe 

Da naredite božansko praznično večerjo, vendar ob tem ne zapravite celega premoženja, lahko torej izberete vrhunske izdelke linije Deluxe v trgovinah Lidl, ki so namenjeni prav kulinaričnemu uživanju na najvišji ravni. S tem pa boste ob praznikih obenem naredili še nekaj dobrega. Preberite, kako! ↓

Lidl Slovenija se je letos v praznike zavrtel s kampanjo »praznujemo zaupanje«, s katero se kupcem zahvaljuje za vsakodnevno izbiro in zaupanje. Slednje je ena od najpomembnejših sestavin dobrih medosebnih odnosov, saj nas povezuje, združuje in zbližuje, tako kot prazniki. Ker je resnično vredno praznovati le tisto, kar je dobro za vse, bo Lidl tudi tokrat z donacijo od prodaje izdelkov Deluxe že 7. leto zaporedoma namenil sredstva URI Soča.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju!

Preberite več na Metropolitan.si

Najbolj brano