Prihaja Prešernov vikend. Pozdravljen Figend!

Naš največji pesnik France Prešeren je bil po svoji duši tudi malce uživač. Dr. Fig-Fig je oboževal ženske, jih častil in se jim izpovedoval v svojih pesmih. Kar nekaj najbolj znanih verzov je namenjenih prav tem mladim dekletom, ki si jih je izbiral za svoje muze. Predvsem pa je znal uživati v življenju in vedno razveseljevati otroke z mošnjičkom polnih fig. Zato je prav, da ga na dan njegove smrti primerno počastimo. Naj 8. februar, slovenski kulturni praznik, postane dan, ki bi se ga veselil še sam Prešeren – poln uživanja in fig. Doživimo »La Dolce Vita« na slovenski način ali Figend!

Prihaja Prešernov vikend. Pozdravljen Figend! - Foto: Julia Wesely

Figove poslastice in razvajanja na 101 način

V LifeClass Portorož so na slovensko kulturno dediščino ponosni, zato bodo dr. Fig-Figu namenili kar cel konec tedna – Figend. Ker je imel Prešeren za otroke vedno poln mošnjiček fig, bodo v hotelih LifeClass Portorož ta mediteranski sadež predstavili na 101 slasten način. Brbončice boste lahko razvajali v restavraciji Mediteran, na svečani Prešernovi večerji s Figovim menujem. Figov aperitiv vas bo napolnil z energijo, osvežilni figov sorbet pa popolnoma sprostil, saj je prava poslastica za vse, ki ljubijo čiste sadne okuse. Mamljiv bo tudi telečji medaljon s figovo omako v okusni kombinaciji s česnovim pirejem. Sledile bodo številne Figove slaščice. Le kako bi se lahko uprli okusnemu »Sladkemu figaru«, ki vedno znova pričara nasmešek na obraz.

Obiskovalce Figenda oz. La Dolce Vita vikenda bodo popeljale v čar poletnih dni, ko se vozimo na morje in ob pogledu na fige ob cesti kar začutimo, da bomo kmalu vdihnili svež morski zrak. Zvečer, po raziskovanju obmorskih figovih mest, pa nas bo v višave ponesel koktajl Figito. Kako simbolično, kajne?

Figend razvajanja

Zakaj se ne bi na Prešernov dan sprostili in pozabili na vsakdanje obveznosti? Poleg sladkih fig naj vas razvajajo sladki rituali v Sauna Parku, morski piling v Thalasso centru, in ayurvedska ali tajska masaža v 7 wellness centrih. Da bi se veselili kot Prešeren, se prepustite zapeljivim sladkostim Café Centrala, večere pa le rezervirajte za dobro glasbo in sladke fige.

Več info: http://www.lifeclass.net/

Najbolj brano