Prihaja Pivo & Burger Fest! (že konec tega tedna)

Konec tedna se obvezno odpravite v Ljubljano, saj se bo odvila prva letošnja izvedba težko pričakovanega kulinaričnega dogodka - Pivo & Burger Fest. Poglejte, kaj so tokrat pripravili organizatorji.

Lifestyle, 13. 6. 2017

Pivo in Burger Fest

Pivo & Burger Fest, na katerem se bo predstavilo kar 24 ponudnikov piva in 21 ponudnikov burgerjev, bo potekal dva dni, 17.  in 18. junija 2017, in sicer oba dneva od 11. do 23. ure.

Raziskovali in okušali boste lahko rujno kraft kapljico najboljših slovenskih pivovarjev, cvetober tujih piv in slastne burgerje za vsa prehranska prepričanja, ob tem pa odkrivali tudi vrsto novosti, saj so na planetu Pivo & Burger Fest tokrat pristali številni novi ponudniki ter novi izdelki že uveljavljenih starih znancev.

Pivo in Burger Fest

»Varjenje piva v Sloveniji doživlja pravo revolucijo in kakovostne izbire je ogromno."

"Pivo & Burger Fest je dogodek, kjer je brez dvoma na voljo največja ponudba vsega najboljšega, najnovejšega in najbolj kreativnega, kar so na področju piva in burgerjev v zadnjih mesecih ustvarili slovenski pivovarski in kuharski mojstri,« je pred dogodkom dejal Lior Kochavy, direktor festivala.

Njegove besede potrjuje pogled na seznam sodelujočih, med katerimi bo kar pet povsem novih ponudnikov piva, in sicer Crazy Duck Brewery (Žiri), Lobik Brewery (Maribor), Pivovarna Hopster (Podgrad pri Zalogu), Pivovarna Feo (Kobarid) in Pivovarna Mister (Domžale), ter štirje novi ponudniki burgerjev – koprski Urban Piqniq, kamniška Stara Fabrka ter ljubljanski Altrokè in Hillbilly's.

Pivo in Burger Fest

Obetata se tudi dve atraktivni pivski premieri ...

Tektonik bo na Pivo & Burger Festu prvič predstavil belgijski saison s hibiskusom, ki so ga poimenovali ÖL-6, Green Gold Brewing pa bo v pokušino ponudil Povodnega moža IPA, njihovo prvo pivo, zvarjeno z ameriškimi vrstami hmelja.

Kot samostojna pivovarna se bo prvič predstavila Loo-blah-nah, seveda pa bosta na Pivo & Burger Festu tudi stara znanca Pelicon in Bevog. Prvi bo, med drugim, točil letošnji Summer Ale, svetli ale z ingverjem in koriandrom, ki ga vsako poletje zvarijo v zelo omejeni količini. Bevog pa bo predstavljal ZO Session IPA, igrivo novo pivo tropsko-citrusnega karakterja iz njihove redne »pošastne« linije.

Pivo in Burger Fest

Novosti se ne bodo vrstile le v tekoči obliki, temveč se bodo na stojnicah Pogačarjevega trga predstavljali tudi novi ponudniki burgerjev.

Tako bo na Pivo & Burger Festu prvič sodelovala ekipa Altrokè, kjer poseben poudarek dajejo značilnim istrskim sestavinam. To se kaže tudi v njihovem burgerju, v katerem kraljuje meso boškarina, avtohtonega istrskega goveda.

Gastropub Urban Piqniq iz Kopra bo predstavil svoje super burgerje iz uležane 100% govedine, ki so jih sestavili v sodelovanju s chefom Ivom Tomšičem.

Prišli bodo tudi iz kamniške Stare Fabrke, kjer slovijo njihovi burgerji s tematskimi imeni Direktorski, Tretja smena in Asistent, ter ljubljanski Hillbilly's. Slednji bodo ponudili istoimenski burger s slovenskim govejim mesom, paradižnikom, rukolo, briejem, tartufato, zeliščno kislo smetano in jajcem.

Preberite še: "Živimo v dobi, kjer se stvari merijo po tem, ali so 'instagramabilne' ali ne" (piše Barbara Sekirnik) in 6 slovenskih modnih viškov minulega meseca (izbor modne urednice)

Najbolj brano