Potrebujete ponovni zagon organizma? Preizkusite TO!

Potrebujete ponovni zagon? Preden natočite ustrezno gorivo, ki bo tudi ustrezno delovalo, je včasih obvezno 'resetiranje' organizma. Predlagamo pet korakov ponovnega zagona.

Lifestyle, 29. 8. 2017

Potrebujete ponovni zagon organizma? Preizkusite TO!

1 Sezonsko čiščenje

Če se vam misel na tridnevno srkanje hladnega zelenega soka zdi neznosna, razmislite o juhah, ki od znotraj očistijo telo. Juha iz pastinaka in koriandra, juha iz koprive, s koromačem, z brokolijem, pa iz vodne kreše in avokada, z janeževo korenino, kalčki mungo fižola, lucerne in bučnih semen ... Ponastavite svoj organizem v treh dneh z različnimi juhami, ki jim dodajte še očiščevalne začimbe, kot so kumina, koper, koriandrova semena, kurkuma in ingver.

2 Spotite se

Znojenje je eden od najbolj učinkovitih načinov razstrupljanja. Z drugimi besedami, znojnice so izhod iz vašega telesa za nekatere najbolj škodljive strupe. Če niste med tistimi, ki vam od čela kaplja že ob najmanjšem naporu, je poleg savnanja zelo priporočljiva vadba v prostoru, ogretem tudi na 37 stopinj Celzija, kot so vroča ali topla joga, bikram joga ...

3 Dihajte bolje

Zrak v vašem domu je pogosto star in suh. Razmislite o vlažilniku zraka oziroma ionizatorju za čiščenje zraka, ki odstranjuje prašne delce, bakterije, cvetni prah, krepi imunski sistem prek negativnih ionov ...

4 Prelisičite sladkor

Raziskave znova in znova potrjujejo, da lahko prehrana, bogata z omega 3, izniči škodljive spremembe v telesu (kot je vnetje), povzročene s sladkorjem. To ne pomeni, da boste najprej pojedli banjico sladoleda, nato pa tekli v ribarnico po suši, temveč bodite pozorni na to, da vaša prehrana vsebuje dovolj (negojenega) lososa, orehov, lanenega semena. Čija semena in zelenjava, kot so cvetača, buče in ohrovt, so še zlasti priporočljive po večeru, polnem pregreh. Če ste posebno neusmiljeni sladokusci, razmislite o jemanju prehranskih dodatkov omega 3.

5 Beyoncé že ve!

Najbolj preprosto in poceni razstrupljanje je – z limono! Limone ne krepijo samo imunskega sistema z vitaminom C, temveč so tudi podpora delovanju jeter in pomagajo pri naravnem procesu razstrupljanja. Začnite dan s toplo vodo in limono, solato pa začinite z limoninim sokom in olivnim oljem. Telo vam bo hvaležno!

Pripravila Nina Pretnar
Fotografija: Unsplash.com/William Randles

Preberite še: Čudovita vaja, ki vam pomaga 'pobegniti iz svoje glave'

Priporočamo tudi: Najosnovnejši kos ta hip - KRATKA MAJICA - kakšno nositi?

Najbolj brano