Poskrbimo za čim večje udobje doma

Jesensko deževje, vedno krajši in hladnejši dnevi. Spet je prišel tisti čas v letu, ko se vedno več zadržujemo doma, zato je še kako pomembno, da si ustvarimo okolje, v katerem se počutimo čim bolj udobno. 

Promocijsko sporočilo, 5. 11. 2021
Poskrbimo za čim večje udobje doma - Foto: Shutterstock

Za udobje in varnost našega doma skrbi sodobna tehnologija, ki naš dom spreminja v pametnega, v prihodnje pa se bo vse skupaj dvignilo še na precej višjo raven. To bo omogočilo mobilno omrežje naslednje generacije 5G, ki nas bo navduševalo z izjemno hitrim prenosom podatkov, minimalnimi zakasnitvami, možnostjo uporabe tehnologije obogatene resničnosti in možnostjo povezave tudi do milijon pametnih naprav na kvadratni kilometer.

Za lagodnejše življenje

Z digitalizacijo in sodobnimi tehnologijami v naših domovih telefoni, tablični računalniki ali računalniki komunicirajo s klimatskimi napravami, televizorji, nadzornimi kamerami in varnostnimi sistemi, svetili, pametnimi ključavnicami, hladilniki in drugimi gospodinjskimi aparati. S tem so naša vsakodnevna opravila močno olajšana, z nadaljnjim razvojem pa bo teh naprav, s katerim bomo živeli še lagodneje, vedno več. In tu bo omrežje 5G z vsemi prednostmi, ki jih prinaša, odigralo izjemno pomembno vlogo.

Nezanesljiva povezava namreč lahko povzroči številne motnje v delovanju našega pametnega in rešitev za to se skriva prav v 5G. To namreč omogoča večjo zmogljivost in povezljivost med več napravami hkrati ter s tem večjo odzivnost in boljšo interakcijo med njimi. Slednje bo pripomoglo k izboljšani varnosti pri video nadzornih sistemih, odzivnosti detektorjev dima in odzivnosti protivlomnih naprav. Omrežje 5G bo domove pred vdori v sisteme varovalo mnogo bolje kot njegov predhodnik LTE/4G, omogočalo pa bo tudi video prenos v realnem času brez zamud ali motenj.

Telemach prvi s pravo 5G izkušnjo

Prvi, ki je pri nas predstavil gigabitno omrežje s pravo 5G izkušnjo, je bil Telemach. Omrežje 5G zdaj ponuja že v 20 večjih mestih po Sloveniji, hkrati pa pospešeno nadaljuje njegovo vzpostavitev. Za nameček je spet tudi nadgradil svoje najbolj prodajane mobilne pakete VEČ! Poslej vsi vključujejo neomejeno količino klicev in SMS sporočil, povečala se je tudi količina prenosa podatkov, v paketu VEČ je je zdaj na voljo 5 GB, v paketu ŠE VEČ kar 100 GB, medtem ko je v paketu NAJVEČ že dalj časa neomejena.

Najbolj brano