Poglejte, kako domiselno v svoj dom vpeljati umetnost!

Na umetnost nikar ne glejte preresno. Z domiselnostjo izrazite svoj slog.

Lifestyle, 10. 12. 2016

Stanovanje

Obesite nizko ali sploh ne obesite

V resnici vam slike ni treba obesiti, svobodno jo lahko le prislonite k steni.

Police in kamini so odlična osrednja točka v prostoru, tla pa niso nič slabša možnost. To je zanimiv način, da prostor naredite bolj sproščen in prijeten.

Če jo le želite obesiti, pa se lotimo osnov. Spodnji rob slike ali okvirja naj bo od vrha zofe ali mize oddaljen le od 20 do 40 centimetrov, tako da je središče slike v višini oči. Če bi jih radi obesili v stolpcu ali vrsti, upoštevajte iste smernice.

Barve za vsako razpoloženje

Izberite barve, temelječe na razpoloženju, ki ga želite v sobi pričarati.

Siva je na primer pomirjajoča, zato je priporočljivo, da spalnico zasnujete na različnih odtenkih sive. Rumena pomeni prijazno in veselo razpoloženje, zato je dekoracija v rumeni kot nalašč za dnevno sobo. Živo oranžno ali rdečo pa umestite v jedilnico.

Opremite prostor glede na umetnino

Za začetek poiščite osrednjo točko prostora. Tja, kamor se vam najprej ustavi pogled, postavite umetniško delo. Prostor opremite glede na barve umetnine in razpoloženje, ki ga pričara. Izberite prave blazine, svetilko, zofo in klubsko mizico. Zanimiv način za povezovanje pohištva in dekoracije je tekstura. Barv in vzorcev imate lahko, kolikor želite, a če so vsi enake teksture ali iz enakega blaga, bo to lepo povezalo prostor.

Ne pozabite na kopalnico!

Pomislite na svojo kopalnico kot na galerijo. Idealen kraj za razstavo domiselne umetnine. Pokažite svojo osebnost. Nekatere umetnine so na prvi pogled zelo nenavadne, a čez čas ne boste mogli odvrniti pogleda z njih. Svojim gostom boste brez dvoma popestrili obisk kopalnice, kjer se bodo kar naenkrat zadržali malo dlje kot po navadi.

Preberite še: Eric Matyash: Oblikovalski tandem, ki v siv vsakdan vnaša teatralnost in netipične kontraste

Priporočamo tudi: Modni hit: kičast božični pulover! Tjaša Kokalj razkriva, kje ga dobiš za manj kot 20€

Najbolj brano