Cameron Diaz: Zvezda na izpitu

Energična, odločna in vztrajna. Cameron Diaz sprejema izzive, zato je reševala tudi kviz, ki ji ga je pripravil novinar Elle.

Cameron Diaz: Zvezda na izpitu - Foto: David Slijper

Pogovor v kavarni z Ellino najljubšo hollywoodsko zvezdo je vedno nadvse prijeten in zabaven. O tem sem se prepričal že zdavnaj, ko je kot 18-letnica s filmom Maska šele začenjala svojo filmsko kariero. Le malo filmskih ikon lahko igra tako v komedijah kot v dramah in melodramah, zna hkrati plesati, izvajati akrobacije in vse drugo, kar je v tem poslu potrebno. Toda Cameron je takšna, prava zvezda, neformalna in spontana, zato smo vedeli, da bo privolila, da se srečava v pubu v središču Londona, in ne v dolgočasnem lobiju kakšnega luksuznega hotela, kjer intervjuje običajno pripravljajo piarovci. Našemu pogovoru je namenila prosti dan med snemanjem filma The Counselor ter v kombinezonu Stelle McCartney, izprani jakni iz džinsa in s prstanom z dvakratnim diamantom (a ne na prstu, kjer se nosi zaročni prstan) veselo vstopila v pub. Takoj ko se je zahvalila šefu puba, ki nama je poslal kanapeje, je nasmejana in sproščena začela pripovedovati, po pogovoru pa se je opravičila, da ni bila bolj zabavna in sproščena.

Namenoma smo se odločili, da se odpovemo navadnemu intervjuju in jo presenetimo s kvizom.

»Prosim?!« je kriknila 175 centimetrov visoka Cameron, pri tem pa v visokih petah Stelle McCartney skočila tako visoko, da je z glavo skoraj udarila v strop skoraj 300 let stare zgradbe, v kateri je pub. »Grozno slaba sem v reševanju testov! Zato sem tudi sovražila šolo.«

Iz šolskih klopi v kalifornijskem Long Beachu je s 16 leti odskočila naravnost v uspešno manekensko kariero ... toda, ali je pridobila tudi kakšne formalne kvalifikacije?

»Nikakršnih! Kaj sploh pomeni kvalifikacija?« pravi skozi smeh. »Maturirala sem ... iskreno povedano, pojma nimam, kako. Mislim, da v šoli nisem bila niti en dan, odkar sem začela delati.«

Če ji ne bi uspelo kot igralki, če je ne bi poklicali, da posname Čarlijeve angelčke in Nori na Mary, če ji Danny Boyle ne bi dal vloge v črni komediji Odštekano življenje, Martin Scorsese pa v Tolpah New Yorka, kaj bi danes počela?

»Pojma nimam. Zato sem nepopisno hvaležna za to, kar imam. Igranje je edina stvar, ki jo znam početi. Pogosto razmišljam o tem, kaj bi se zgodilo, če ne bi našla svoje poti, verjamem pa, da vsak najde pot, ki jo potrebuje.«

Začela sva s prvim nizom vprašanj iz britanske kulture.

Sva v poznanem pubu Punch Bowl v londonski četrti Mayfair. Kdo je njegov lastnik?

Pojma nimam.

Guy Ritchie.

Ali res? Počaščena sem, da sem v pubu gospoda Ritchieja. Tako, vidite, odpovedala sem že pri prvem vprašanju. Dovolite, da še jaz vam zastavim vprašanje: ali on ve, da sem tu?

Mislim, da ne ve.

No, ali vidite! (vzklikne teatralno, vesela, ker ne vem točnega odgovora)

Kaj izmed naštetega ni znamka angleškega piva: Theakstonov Old Peculier, Landlord Timothyja Taylora, Leathery Saddle Bradleyja Wigginsa, Worthingtonov White Shield ali Brunswickov Black Sabbath?

Hm, Black Sabbath je bend, torej ni pivo?

Napačno! Tudi to je pivo. Točen odgovor je Bradley Wiggins, ki je angleški olimpijec in zmagovalec dirke Tour de France.

Leathery Saddle je zvenelo prepričljivo ime za pivo! To leto nisem spremljala Tour de France in, iskreno, imena pozabim hitreje, kot jih ljudje izgovorijo. Prav tako si ne zapomnim imen knjig, filmov, piv, vin ... Sem vizualni tip, zapomnim si obraze, pričeske, imen pa ne.

Glavni razlog Cameroninega prihoda v London je snemanje novega filma z Ridleyjem Scottom, trilerja The Counselor, v katerem se pojavljata kovček, poln kokaina, in zvezdniška ekipa: Brad Pitt, Penélope Cruz, Javier Bardem in Michael Fassbender. Snemanje se je časovno ujelo s premiero komedije Nateg in pol po scenariju bratov Coen, ki temelji na najbolj znanem ropu umetnin v Angliji leta 1966. Igralski duo iz prve verzije, Michael Caine in Shirley MacLaine, sta v novi različici zamenjala Cameron in Colin Firth. Cameron se je izvrstno zabavala v vlogi kavbojke, ki pomaga Firthu, da svojemu šefu podtakne Moneta, ki ga je naslikal ponarejevalec, igra ga angleški igralski veteran, 75-letni Tom Courtenay. »Zaljubila sem se vanj,« pravi Cameron, ki je, vsaj tako se zdi, še vedno samska, odkar je lani prekinila zvezo z igralcem bejzbola Alexom Rodriguezom. »Če bi ga lahko s kakšno čarovnijo pomladila za 40 let! Neverjetno šarmanten in zabaven je, ima prelep značaj.« Predlagam ji, naj si priskrbi devede s filmom Billy Liar iz leta 1963 z mladim Courtenayem, vendar z vzdihom reče: »Srce bi mi počilo, ne želim se mučiti s fantaziranjem, kaj bi bilo, če bi bilo ...« In srkne ledeni čaj, ki si ga je pripravila v vrču z ledom z vrečico belega čaja, ki jo je potegnila iz torbice sebi.

Na vrsti je drugi niz vprašanj o angleški pop kulturi.

Iz česa se pripravljajo scratchings (ocvrte svinjske kožice, podobne ocvirkom, op. prev.)?

Morda iz kopit ali kože? Točno? O, to so moji najljubši prigrizki! Jedla sem jih kot otrok in si lomila zobe. Na Kubi se imenujejo chicharrón (oče je po poreklu Kubanec, op. a.), obožujem jih. Jih imajo tudi tu na jedilniku?

Nemogoče. Naslednje vprašanje: kaj je lancashirski vroči lonec?

Hm, sliši se zelo laskajoče, bolje, da ne povem, na kaj me spominja. Ima kakšno povezavo s seksom? Ne, to je gotovo nekaj bolj banalnega ... Morda nekaj, kar povezuje seksualnost in grde besede? Morda sem zamešala, je povezano s klobasicami? (se smeje in obrača oči)

Njenega navdušenja nad kalorično hrano ne smemo jemati resno, prigrizkov na mizi se ni niti dotaknila, Cameron je velika zagovornica zdrave prehrane, fitnesa, njena čudovita linija in čvrste mišice so rezultat vsakodnevne vadbe pred zajtrkom, prav zdaj pa piše knjigo o zdravi prehrani.

»Presrečna sem zaradi svoje discipliniranosti,« pove o svojem režimu telovadbe in prehrane, ki je zasnovana na proteinih, žitaricah in zeleni zelenjavi. »To je moje telo in nikomur ne prepuščam, da namesto mene izbira, kaj bom jedla; zato hrano nosim s seboj – iz hladilnika zgrabim obrok, ki sem si ga pripravila, in ga dam v hladilno torbo. Ženska sem, že tako ali tako nosim torbice, pa mi še ena ni prav nič odveč.«

O knjigi, ki bo prišla na police prihodnjega septembra, govori z žarom, no, mi pa nadaljujemo s kvizom.

Kaj topi več kalorij, 30 minut seksa ali 30 minut plesa?

(smeh) Odvisno od tega, kakšen je seks! Oboje v istem dnevu, če je mogoče. Najpomembneje je, da se kalorije porabijo.

In kakšen je rezultat naše tekmovalke? Iskreno, ne najboljši, a upoštevali smo vsaj opravičilo, da je z mislimi na filmskem snemanju. »Če bi mi povedali, da bom odgovarjala na takšna vprašanja, bi se morda bolje pripravila, a kadar snemam, se vsa posvetim projektu, zato sem prišla v pričakovanju, da me čakajo enaka vprašanja kot vedno, dobro poznana vprašanja ...« pove skozi smeh iskrena in pametna Cameron. Odločim se, da ji dam kvizka, a predlagam še serijo hitrih vprašanj o modi, zaradi česar potoži: »Hudič, v modi sem res slaba ...«

Kdo je oblikoval poročno obleko Kate Middelton?

Znamka je bila Alexander McQueen, ne vem pa, kdo je aktualni oblikovalec te modne hiše.

S čim se ukvarjajo trije starejši otroci Paula McCartneyja?

S fotografijo, glasbo in oblikovanjem. Nekatere stvari vem, ker se pogovarjava o ljudeh, ki mi veliko pomenijo. Stello poznam, odlična je, v svoj posel daje srce in dušo. Ustvarila je prekrasno znamko, in to povsem sama! Neutrudna je, čeprav ima štiri otroke ter privlačnega moža. Ona je superženska, in to dosega s tem, ker resnično ljubi svoje delo.

Ali je taka tudi Cameron?

Srečna sem, ker delam, kar delam. Pravzaprav verjamem, da vsakega od nas omejujejo meje, ki si jih sam postavi.

V redu, še zadnje splošno vprašanje: imena treh Jamesov Bondov?

Sean Connery, Pierce Brosnan in naš dragi mladi, hm ... vem, kakšno pričesko ima, videla sem ga na naslovnici enega izmed filmskih časopisov ... Pa tako privlačen je ... Poročen je pa z ... Že vem! Craig, Daniel Craig!

Priredila Nina Pretnar

Preberite še: Če želite slediti trendu, nosite kombinezon

Priporočamo tudi članek: Najboljše vaje za tvoje telo v času nosečnosti in po porodu

Najbolj brano