V zakulisju: Zakaj to poletje poletnih utrinkov nisem delila na družbenih omrežjih? (dnevnik modne in lepotne urednice Petre)

Če ste prebrale moj junijski uvodnik, potem najbrž veste, da sem si to poletje zaželela res tisti pravi poletni dolgčas, takšnega, ki ga vsake toliko prekine le popoldanski počitek škržatov in svetloba, ki pronica skozi na pol priprta lesena polkna moje poletne hiške. 

V zakulisju: Zakaj to poletje poletnih utrinkov nisem delila na družbenih omrežjih? (dnevnik modne in lepotne urednice Petre) - Foto: Osebni arhiv

In ker lenobno poležavanje, kateremu v juliju in avgustu ni bilo videti konca, nekako ne vzdrži fotogenične konkurence klasičnega poletnega menija, je ob vseh treh vročinskih udarih, sameval tudi pametni telefon. V torbi se je z namenom, da ovekovečim poletno vzdušje 2021 znašel le po zaslugi prispevka, ki ga berete sedaj. Nekako vendar moram pričarati poletni dolgčas tudi za vse tiste, ki gledate raje fotografije. 

Daj me slikaj, potrebujem za službo.

Dolgčas.

En sam dišeči mir.

Če sem prejšnja leta vseh 62 dni skrbela za dnevno kratkočasenje vseh, ki so spremljali mojo poletno selitev na Zlarin in okoliške otoke, sem letos oddih preživela v zelo intimni družbi. Mogoče je k temu botrovala utrujenost ali zgolj spoznanje, da me v času počitnic ne zanima več, kaj jeste, ko se potepate po Italiji, kako modro je morje v katero skačete na glavo, kakšen umivalnik ima kopalnica vaše hotelske sobe, kakšen je sončni zahod v Grčiji in kako ste se oblekli, ko ste srkali koktejl v vašem priljubljenem baru. In če te stvari ne zanimajo mene, najbrž podobno hvalisanje ne zanima niti mojih sledilcev.

Dolgčas v glavi.

Glavni pomol ni tako dolgočasen.

K nam se preseli sosedova muca.

Ko škržati obmolknejo.

Dolgčas zna biti tudi zelo zdravilen. Ko imaš na razpolago vseh 24 ur, v katere se ne vrine še en pobeg na instagramabilno kosilo, večerni koncert, popoldansko 'modno revijo'… , se lahko resnično posvetiš samemu sebi, tudi tistim mislim, ki jih z iskanjem krivin (npr. potovanji) odrivaš za potem. Kaj vonjaš, kaj vidiš, kaj slišiš, kaj tipaš, kaj okušaš in kaj ob tem občutiš pa je ob tem, da ti ni potrebno istočasno skrbeti, da bodo te isto lahko 'doživeli' tudi tvoji sledilci, zelo, zelo pristno.

Občutiti sol na koži.

Pa kaj potem, če miza ni urejena po Instagram standardih.

Po fige.

Popoldanski dogčas na Šareni rivi.

'Dolgčas' je kraljeval tudi v moji poletni zlarinski garderobi. S tem se mogoče ne bi strinjala Nika Veger, ki me je enkrat avgusta iz dolgčasa dregnila  z vprašanjem, koliko oblačil nesemo na dopust. Napisala sem ji: 2 x kratke hlače, 2 x bela srajca, 3 x bela majica, 2 x dolga obleka, kopalke, pulover, kup reklamnih majic za na vrt, superge in šlape pa me čakajo v omari na Zlarinu.

En sam popoln dolgčas, vam rečem.

Popoldansko mediteransko dolgočasno tihožitje.

Večerni spokoj.

Do snidenja.

Fotografije: Osebni arhiv

Preberite še: V zakulisju: Barviti okusi Londona (dnevnik sodelujoče spletne urednice Ane)

Priporočamo tudi: V zakulisju: Neobdelani spomini poletja (dnevnik art direktorice in tehnične urednice Anje)

Najbolj brano