Simona Kermc: Z nakitom lepša trenutke

Tokrat vam predstavljamo Simono Kermc, ki je dobila največ glasov obiskovalcev na spletni strani tekmovanja Elle Talent v mesecu novembru. Glasujoče je prepričal njen nakit.

Simona Kermc: Z nakitom lepša trenutke - Foto: Simona Kermc

Ustvarjalna 29-letnica je po izobrazbi diplomirana varnostna inženirka, trenutno pa dela kot prodajalka v knjigarni. Živi v mali vasici nad Šmarješkimi Toplicami in Šmarjeto, kjer je, kot pravi, na vsakem koraku moč najti navdih za nove kreacije.

Sodelujte in bodite opaženi tudi vi! Več podrobnosti o tekmovanju Elle Talent najdete tukaj.

Z oblikovanjem nakita je začela že kot najstnica: ko ji kakšne verižice niso bile všeč, jih je preprosto razrezala in oblikovala po svoje. V tistih časih je bilo v modi tudi pletenje zapestnic z različnimi vzorci, kar je takoj osvojila. Kasneje pa je, ko je le imela možnost, sama začela kupovati materiale za izdelavo nakita.

"Moje prijateljice so za rojstne dneve večkrat dobile kakšen kos nakita ali pa kako drugo "home made" uporabno zadevico. Šele letos pa sem se odločila, da se predstavim javnosti in pokažem, kaj znam," pravi Simona, ki so jo pri tem zelo podpirali starši, mož Klemen in prijateljica Blanka. Še posebej pa verjame vanjo svakinja Vanja, ki ji pomaga tudi s kakšno idejo.

Najraje ima naravne materiale

Zakaj je svojo ustvarjalno žilico usmerila ravno v nakit? "V bistvu nakit ni edina moja strast, saj poleg tega še slikam na platno, izdelujem voščilnice, obožujem fotografijo in se lotim občasnih strasti, ki me "napadejo". Nakit pa je res na prvem mestu, ker preko oblikovanja posameznih delčkov izživim svojo domišljijo, ki potem zares zasije šele, ko ga nekdo vzame za svojega. In to je tisto, kar me osrečuje - dejstvo, da sem nekomu polepšala trenutek ..."

Najraje ima naravne materiale, saj delujejo toplo in pristno. Lesene bunkice pobarva oziroma poslikam z akrilnimi barvami ali jih obleče v serviete. Rada dela tudi s fimo maso, kjer spet lahko izživi svojo domišljijo, zraven pa dodajam perle iz kokosa, bambusa, školjk, biserov in različnih umetnih materialov.

Kakšni so Simonini cilji in želje? "Trenutno si želim le ustvarjati in se pokazati svetu. Predvsem me zanima, kako vidijo moje izdelke drugi. Želim si, da bi vsak kos, ki je unikaten in neponovljiv, nosil nekdo, ki bi ga znal ceniti. Želim si tudi, da bi ženske vzele slogan Unikatna si Ti za svojega in se bolj zavedale, kako posebne in zaželene so, z nakitom ali brez," pravi.

"Nekoč pa, morda, lasten atelje. Majhen, simpatičen, delavnica obenem, topla in samo moja ... Tam bom lahko navduševala vsakogar, ki si bo vzel trenutek in pustil domišljiji prosto pot," o svojem ustvarjalnem kotičku sanja Simona Kermc.

Srečno!

Najbolj brano