Milla Jovovich: model, igralka, mama ... ženska

Milla je vsestransko nadarjena ženska. Tokrat nam  je zaupala nekaj več o svojem življenju in svoji zelo posebni kolekciji, ki jo je oblikovala za Marello.

Milla Jovovich: model, igralka, mama ... ženska - Foto: SHUTTRESTOCK.COM, PROMOCIJSKO GRADIVO IN ARHIV ELLE

Težko bi govorili o eni sami Milli. Poznamo Millo kot top model, pa Millo kot igralko, glasbenico, slikarko, modno oblikovalko in ne nazadnje mamico hčerke Ever Gabo, ki se je rodila pred štirimi leti. Milla ne živi le enega življenja.

Zgodnje otroštvo je preživela med Londonom in Sovjetsko zvezo, pri petih se je z družino preselila v Kalifornijo in pri 11 letih že prvič sodelovala s slavnima fotografoma Richardom Avedonom in Herbom Rittsom. Ko je bila stara 13, so v kinodvoranah vrteli njen prvenec, sledilo je obdobje manjših vlog, leta 1997 pa je s filmom Luca Bessona Peti element stopila na resnično pot slave in svojo filmsko kariero popeljala na pot velikega uspeha. Leta 1994 se je preizkusila kot glasbenica in izdala album The Divine Comedy.

Pa vendar je Milla 'samo' ženska, ki ob uspešni karieri vsak dan najde trenutke, ki jih preživi s svojo družino ... Prav ta njena predanost, lepota, očarljiv zanos in preprostost so tudi prepričali italijansko blagovno znamko Marella, da je ženska, ki pooseblja njihov stil in duh, zato so z njo posneli oglasno kampanjo za poletje 2012.

Za prihajajočo jesen in zimo je Milla želela ljubiteljicam lepega, italijanski eleganci in ne nazadnje Marelli dati še več in skupaj s kreativnim timom omenjene blagovne znamke je ustvarila kapsulno kolekcijo, navdihnjeno z njenim videzom in stilom.

Stali ste že pred objektivi velikih fotografskih imen, med drugim tudi pred legendarnima Richardom Avedonom in Herbom Rittsom; kaj vam je najbolj ostalo v spominu?

Bila sem še otrok, ko sem prvič sodelovala z njima, in lahko bi rekla, da sta prav onadva odgovorna za začetek moje kariere. S Herbom sem posnela svoji prvi naslovnici – eno za italijansko revijo Lei in drugo za The Face. Bil je zelo razumevajoč, spoštljiv, vedel je, da sem le otrok, in snemalni dan ni nikoli trajal več kot štiri ure na dan.

Richard me je fotografiral za ameriško izdajo Mademoiselle in za to snemanje sem skupaj z mamo odletela vse do New Yorka. Ko so pri reviji ugotovili, koliko sem v resnici stara in da sem tako rekoč še otrok, so zavrnili naslovnico. Seveda se je Richardson spustil v boj z uredniki in jim zagrozil, da ne bo nikoli več fotografiral zanje, če ne bodo objavili fotografij. Kontroverzna naslovnica otroka na ženski reviji je bila iskrica, ki je vžgala mojo kariero.

Ste igralka in glasbenica. Kako ste začeli?

Težko bi rekla, da je moje glasbeno udejstvovanje kariera, prej konjiček in strast. Zelo rada se glasbeno izražam, že od otroških let. Zadnjih šest mesecev nenehno snemam, in ko bo zadeva končana, bom vse izdelke delila s svojimi oboževalci na svoji spletni strani.

Kar zadeva igranje, pa lahko rečem, da ni bila ljubezen na prvi pogled oziroma, bolje rečeno, želela sem biti vse, kar je bila moja mama, in ona je bila igralka. Šele ko sem posnela film Peti element, sem spoznala, kako pravzaprav uživam v tem delu.

Vi ste igralka, vaš življenjski sopotnik pa je režiser. Kako se to odraža v vajinem odnosu?

Kar počneva skupaj v ustvarjalnem in profesionalnem razmerju, je resnično češnja na vrhu torte najinega odnosa.

Imate zahtevno kariero in hčerko – kako vam uspe obvladovati oboje?

Ključ je dobro načrtovanje in komunikacija s soprogom. Prav tako imam čudovito varuško, ki mi pomaga nekaj ur na teden.

Kaj je za vas ženstvenost?

Biti ženska z vsemi svojimi lastnostmi. Moč in obenem nežnost.

Se vam kdaj zgodi, da se zjutraj zbudite in počutite grozno?

Le kdo še ni doživel tega? Najboljše zdravilo, v katero verjamem, je, da vstaneš, se sprijazniš z občutki, oprhaš in začneš svoj dan. Poleg tega moram na dan pripraviti tudi hčerko in ni občutkov, ki bi bili pomembnejši od potreb mojega otroka.

Kako se počutite, ko stopate po rdeči preprogi?

Uresničile so se moje glamurozne sanje. A na koncu koncev je tudi to vendarle samo delo. Seveda so nekatera doživetja nepozabna, pogosto pa tudi živce parajoča in na primer peklenska za ženska stopala.

Kaj počnete, da ohranjate formo?

Imam srečo, da snemam akcijske filme, ki zahtevajo mesece in mesece treningov.

Kako bi opisali svoj osebni stil?

Eklektičen in udoben. Rada se oblačim glede na razpoloženje, največkrat me boste našli v pajkicah, džinsu, tkaninah iz džersija in pleteninah. A če se rada oblačim udobno, to ne pomeni, da v to ne vlagam truda.

Načrti za prihodnost?

Malce bom upočasnila svoj življenjski ritem. Za to leto ne načrtujem filmov, večino energije bom posvetila svoji družini in glasbi ter potem septembra premieri filma Resident Evil: Retribution.

Kolekcija, navdihnjena z vašim stilom ... Kakšni so občutki?

Seveda mi laska!

Kakšni so vaši pogledi na oblikovanje in kako ste jih vključili v Marellino kolekcijo?

Moja filozofija temelji na konceptu, da se moraš v vsem, kar oblečeš, počutiti dobro in udobno. Ta kapsulna kolekcija združuje osnovne oblačilne kose, kot so suknjiči, obleke, hlače, ki so vsi popolnoma skrojeni, kar je seveda Marellina skrivnost uspeha.

Suknjič, oplemeniten z ekscentričnim živalskim vzorcem, poskrbi za brezhibno silhueto ženskega telesa, zahvaljujoč dobremu oblikovanju, dobremu kroju. Še pred kratkim nisem bila ljubiteljica leopardjih vzorcev, a ko sem videla to obleko, sem rekla: Ta je narejena zame. Je elegantna, brezčasna, primerna za ženske v vseh starostnih obdobjih.

Pregledali ste posamezne kose v kolekciji, kaj menite?

Suknjiči me ubijajo, v pozitivnem smislu, seveda! In dodatki! Tudi škornji so zdaj po nekaj popravkih videti fenomenalno; poleg tega so zaradi ravno prav visoke platforme pete tudi izredno udobne.

Pa vaš najljubši kos?

Obožujem blejzer! Ima privlačnost fantovskega stila, obenem pa je izjemno ženstven. Izbira materiala še poudari bleščavost kosa. Predstavljajte si ga v družbi škornjev ... Ključni element, zaradi katerega je kolekcija tako sofisticirana, pa je poudarek na detajlih.

Všeč so mi oprijete hlače z malo zadrgo na koncu hlačnic. K celotnemu videzu kolekcije pa veliko dodajo tudi živahne barve ... čisti italijanski stil.

Kaj ste želeli povedati z imenom kolekcije Italian Style?

Izraža mi mešanico energije, strasti in elegance. Živim v Los Angelesu in na ulici takoj prepoznam Italijanko – njen neopazni make-up, preprostost, a vedno tudi eleganco.

Priredila: Petra Windschnurer

Najbolj brano