Po službi: Špela Kasal Berlet

Nekoč uspešen fotomodel, danes priznana fotografinja, ki živi in ustvarja v Parizu. Njeno delo si oglejte na www.spelakasal.com.

Po službi: Špela Kasal Berlet - Foto: shutterstock, osebni arhiv

Rekreacija

Moja religija je bikram joga, joga, ki se jo izvaja v dvorani pri 42 stopinjah Celzija. Ni šala, vendar je pomemben del moje rutine in super fizično-psihični trening, ki me ohranja v dobri formi.

Interjer

Rada imam sveče, tudi dišeče. Pa pregrinjala, zavese, okvirje, ki jih v Parizu običajno kupujem v Merciju, Bon Marchéju, Mujiju, na uličnih 'brocantih'. Najljubše mi je še vedno pregrinjalo Odeje Kamnik. Po sveče grem v L'Occitane ali za bolj posebne priložnosti v Dyptique.

Hrana

Ljubljanska tržnica se ne more primerjati z nobeno drugo. Ko sem na poti, pa kupim kakšno dobro ali zanimivo lokalno specialiteto, bolj za spomin. Po navadi embalaža igra del vloge.

Kava

Zadnjih nekaj let najpogosteje pijem kavo na Montmartru, v bistroju nad ulico, kjer živim. Še vedno pogrešam italijanski kapučino, ki me vedno spomni na dom.

Knjige in umetnost

Literaturo po navadi najdem vsepovsod. Med ljubšimi kotički v Parizu mi je galerija in knjigarna Ofr, specializirana za fotografijo in modo. Očitno ni naključje, da sem tam večkrat razstavljala in da so izdali mojo prvo samostojno 'postcard' knjigo. Tudi v La Hune rada zaidem. Filme gledam v kinoteki na Saint Germainu, kjer predvajajo najboljše (še ne videne) klasike. Nikoli ne zamudim razstav v Jeu de Paume. Spomladi je bila neponovljiva retrospektiva Diane Arbus, prejšnji teden pa Helmut Newton v Veliki palači in Matis v muzeju Centre Pompidou. Brez dobrih knjig, filmov in razstav si ne znam predstavljati življenja.

Restavracija

Obožujem japonsko in italijansko hrano in pogrešam tradicionalno slovensko v Figovcu, v dalmatinski morski hrani uživam, ko sem na morju, Čad pa je obvezno vsaj enkrat na vrsti, ko sem na obisku doma.

Razvajanje

Po intenzivnem delu se razvajam z masažami pri kitajskem refleksologu, ki dela čudeže v pariškem 15. okrožju. Kadar potujem ali sem v Sloveniji, grem obvezno v savno.

Sprehod

Najljubši kraj za sprehajanje je brez pomisleka Rožnik. Je kraj, kjer si napolnim baterije ali nadoknadim zamujen klepet s sorodniki in prijatelji. Ko sem v Parizu, ga neznansko pogrešam.

Tekst: Katja Golob

Najbolj brano