Po službi: Darja Končarevič

Srce in duša ljubljanskega Bistroja Bazilika o njej ljubih stvareh ...

BISTRO BAZILIKA (foto: Ana Hribar, Shutterstock in promocijsko gradivo)

BISTRO BAZILIKA

Šalčke ustvarjalke Polone P. (foto: Ana Hribar, Shutterstock in promocijsko gradivo)

Šalčke ustvarjalke Polone P.

Sadna torta (foto: Ana Hribar, Shutterstock in promocijsko gradivo)

Sadna torta

Kinfolk magazine (foto: Ana Hribar, Shutterstock in promocijsko gradivo)

Kinfolk magazine

Pilates Center (foto: Ana Hribar, Shutterstock in promocijsko gradivo)

Pilates Center

Za stanovanje

Rada imam predmete z zgodbo, zato kopičim različne stare kose pohiš­tva z bolšjaka in mamine podstrehe. Nekateri od njih še čakajo na svoj trenutek slave v garaži. Pri obnovi mi pomagajo prijateljice iz Diu Workshopa. Rada imam uporaben porcelan, sem lastnica čednih skodelic Polone P.

Hrana

Začnimo pri sladicah. Najraje imam domače, mamina sadna torta je pač zlata klasika in domači piškoti najboljši. Tudi zato, ker so sestavine skrbno izbrane in pripravljene z ljubeznijo.

Doma kuham skoraj vsak dan, če se prepustim drugim, pa se obrnem na svoj seznam restavracij po Sloveniji in svetu, ki jih želim obiskati. Včasih kakšno odkljukam, včasih kakšno dodam. Za protiutež zdravi prehrani se rada oglasim v Harambaši ali na burgerju v Repeteju na Gornjem trgu.

Knjige, revije

Največkrat se izgubim na oddelku s kuharskimi knjigami. Navado imam, da kuharske knjige berem tudi pred spanjem; takrat sem najbolj polna idej, kaj vse bom naslednji dan pripravila. Drugače pa se vsak mesec razveselim, ko me v nabiralniku pričaka Jamie magazine. Navdušuje me estetika Kinfolk Magazina, ki izhaja nekajkrat na leto.

Kava

Vsakodnevno kavo po navadi srkam med mesenjem testa v Bistroju Bazilika. Ob koncih tedna najraje doma. Safari Bar na Kamenjaku je visoko na spisku. V Parizu, kamor me pot zanese skoraj vsako leto, si jo zjutraj naročim v kavarni Victor Hugo na Place des Vosges, popoldne pa v Rose Bakery, kjer si zraven naročim še kolač z zelenim čajem. Rada imam živahne kavarne z dušo, zalogo finih revij in sproščenim vzdušjem.

Potovanja

nz

Eno izmed najlepših potovanj v mojem življenju je bilo potovanje na Novo Zelandijo z daljšimi postanki na tihomorskih otokih. Sicer pa, če je le mogoče, vsako zimo za kakšen teden ali dva nekam na toplo. Azija, z Indijo na čelu, mi je še zlasti pri srcu.

Gibanje

Najraje v Pilates centru na Wolfovi. Včasih joga, včasih pilates, zadnje čase pa vse pogosteje gyrotonic.

Razvajanje

ko

Skoraj vsak večer si pripravim kopel. To je pravzaprav moj edini ritual, ki pa je bolj sprostilne kot lepotne narave. Obožujem masaže in savno.

Pripravila: Nina Pretnar

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri