Osebno: Klavdija Jarc

Nad lesom navdušena mlada oblikovalka nas je očarala s svojim izdelkom Stolžek.

Osebno: Klavdija Jarc - Foto: osebni arhiv

Kako bi se opisali?

Izredno odločna, vztrajna, včasih pretirano optimistična, delovna, ambiciozna, pustolovska in rahlo trmasta. Zadnjo lastnost bodo zlahka potrdili ljudje, ki so mi blizu, ker to večkrat izkusijo. Mislim pa, da je moja dobra lastnost, da se znam opravičiti, ko vidim, da sem naredila napako.

Kaj vas je spodbudilo, da ste se začeli ukvarjati z oblikovanjem notranje opreme?

Hm, težko vprašanje. Že od nekdaj sem bila ustvarjalna, in ko sem se odločala za smer študija, se mi je zdelo oblikovanje notranje opreme zelo privlačno področje, kjer lahko uporabiš svojo ustvarjalnost.

Vaš idol v notranjem oblikovanju?

V Sloveniji zagotovo Nika Zupanc. Ima popolnoma svojevrsten stil oblikovanja in zelo dobro zna tržiti samo sebe in svoje izdelke, kar je na današnjem zasičenem trgu izredno pomembno, in ravno to me navdušuje.

Kako je nastala ideja o Stolžku?

Ideja je padla še v času študija, ko smo morali izdelati kos pohištva za otroke. Odločila sem se, da oblikujem stolček, vendar me ni zadovoljilo to, da bo služil samo enemu namenu. Tako sem ga oblikovala v resnično večfunkcionalnega.

Les je ...

Čudovit. To poudarjam tudi z imenom lastne blagovne znamke, Woodieful, ki je sestavljen iz angleških besed wood in beautiful. Les je naraven material, vsestransko uporaben, zanimiv, lep, in ima glavno besedo pri materialih, ko govorimo o pohištvu. Zato sem se odločila, da bo tudi prevladujoči material pri mojih izdelkih. Pa še lepo diši, ko je svež.

Če ne bi študirali notranje opreme, kateri drug študij bi izbrali?

Grafično oblikovanje, ki mi še vedno dela sive lase. Mislim, da je to moja šibka točka, zato veliko delam v tej smeri, in najlepše je, ko pogledaš stare projekte in vidiš, koliko si napredoval.

Na kateri kos pohištva ste najbolj navezani?

Na domačo posteljo, v kateri je najlepše zaspati. V bistvu trenutno nimam kosa pohištva, na katerega bi bila posebno navezana. Sem pa zatreskana v Eames Plastic Chair, nekega dne bo moj.

Kaj vas trenutno najbolj vznemirja?

Vsako povpraševanje po Stolžku, ki je potrditev, da je zanimiv izdelek za ljudi. In tujina, kamor želim spraviti svoj izdelek, kar me napolnjuje z adrenalinom, ker vstopam v nove svetove.

Kam na pijačo s prijatelji?

Uuu, nedvomno v Nebotičnik.

Vaš zadnji nakup?

Šoping ni moja najljubša aktivnost, sem bila pa pred kratkim v trgovinah že skoraj zaradi nuje. Bershka basic stilettos, super črni čeveljci, nov plašč in nekaj čednih srajčk iz Stradivariusa.

Kam najraje potujete?

Ko potujem, vedno izberem nov kraj. Do zdaj je bila to večinoma Evropa, kajti druge celine po navadi pomenijo tudi več stroškov, denarnica je pa suha. Zelo zanimiva izkušnja pa je bilo potovanje v Maroko, kjer je lahko zelo naporno, če ženska potuje sama.

Neizrečena želja, ki si jo upate povedati na glas?

Da nikoli več ne izgubim elastike za lase! Šala. Da bi mi uspelo s Stolžkom.

Idealen dan za vas bi bil ...

... da ga polovico prespim, pol pa preživim s fantom daleč od vseh, da si pogledava kak dober film, narediva dobro večerjico in kozarček finega vina za zraven. In da vidim mavrico, ker mi vedno polepša dan.

Glasbeni navdih?

Nimam najljubše skupine, imam pa najljubše komade, ki se zamenjajo vsakih nekaj mesecev.

Ed Sheeran - I See Fire (Kygo Remix)

Sam Smith - I'm Not the Only One

Lana Del Rey - West Coast

Macklemore & Ryan Lewis - Same love

Pripravila: Nina Pretnar

Najbolj brano