Kate Winslet: Lepota je svetlo vijoličaste barve

Angleška igralka, ki bi jo najlepše opisali kot dehtečo vrtnico, je ekskluzivno za Elle spregovorila o lepoti in vseh drobnih stvareh, ki jo osrečujejo.

Kate Winslet: Lepota je svetlo vijoličaste barve - Foto: promo lancome

Ali boste z nami delili svoje lepotne skrivnosti?

Pravzaprav lepotnih skrivnosti nimam. Živim zdravo življenje. Veliko se gibam na svežem zraku, pijem veliko vode, rada imam hrano, uživam v zdravih živilih, in to igra pomembno vlogo pri tem, da se počutim dobro. Kajenju sem se odpovedala pred tremi leti in s tem povsem spremenila videz svoje kože in življenje na splošno.

Vaša jutranja rutina, kaj naredite najprej? In, seveda, kako zaključite dan?

Zjutraj si najprej umijem zobe, nato se lotim nege obraza. Uporab­ljam izdelek Visionnaire, ki dobro navlaži in učvrsti mojo kožo. Nato sledi vlaženje z dnevno kremo Hydra Zen Neurocalm. Pred spanjem obvezno uporabim dobro kremo za oči, Renergie Yeux, ki zmehča gubice in osvetli področje okoli oči. Uporabljam jo tako na vekah kot tudi na predelu pod očmi.

Sreča je najbolj privlačna oblika lepote. Se strinjate?

Seveda! Ni vedno lahko biti srečen. Menim, da imam veliko srečo, da imam ob sebi družino, da sem zdrava in imam uspešno kariero, na katero sem zelo ponosna. Te stvari me osrečujejo prav vsak dan. Res sem blažena.

Kaj naredi žensko lepo in posebno?

Težko rečem, da obstajajo specifične stvari, ki naredijo ženske lepe in posebne. Če na vprašanje odgovorim zelo na splošno, potem bi rekla, da samozavest pri tem odigra pomembno vlogo.

Kakšna je vaša vizija francoske ženske? Vas navdihuje?

Francoske ženske znajo resnično uživati življenje. Kadarkoli sem v Franciji, v Parizu ali kjerkoli drugod, tudi na francoskem podeželju, francoske ženske izžarevajo prav posebno energijo in veselje. Z lahkoto so videti lepe. Že način, kako hodijo, kako govorijo ... Ne trudijo se biti popolne, so naravno šik.

Kaj vam je najbolj všeč v Franciji?

Čudovito podeželje in, seveda, hrana!

Že skoraj osem let ste Lancômova ambasadorka. Se zavedate, da ste že del njihovega DNK? Kako se ob tem počutite?

Zelo se zavedam, da sem kot ambasadorka postala del njihovega DNK, česar si nisem nikoli predstavljala. To je zame velika čast in predvsem pomemben mejnik, ki je močno vplival na mojo notranjo moč in samozavest. Ko nekoga k sodelovanju povabi tako prestiž­na blagovna znamka, je nedvomno laskajoče. In ker je Lancôme od nekdaj sodeloval z izjemno močnimi ženskami, ki so bile obraz te kozmetične hiše, še bolj čutim, da sem tudi sama del nečesa velikega, ki z leti postaja bolj in bolj pomembno.

Vaš najljubši Lancômov izdelek ta trenutek?

Res mi je všeč Visionnaire – opisala bi ga z besedami, ki celo presegajo pridevnik neverjeten. Koža je videti, kot da bi jo nekdo od znotraj dvignil in osvetlil z žarnico. Ellaire Douceur pa je najboljši čistilec med čistilci. In, seveda, Rénergie Yeux.

Ste tudi obraz izdelka Visionnaire HD, nove izboljšane različice Lancômovega večkrat nagrajenega korektorja, ki pomaga, da je koža videti sijoča in brezhibne teksture. Kakšna je vaša ideja popolne kože?

Popolna koža, kot jo vidim jaz, je koža, ki je globoko spodaj zdrava, živahna in naravna. Normalno je, da se začnejo z leti pojavljati drobne gubice in da ne more biti enaka koži, kakršno imaš pri dvajsetih, a pod svojimi prsti si želiš občutiti in zjutraj v ogledalu videti kožo, ki deluje zdravo in sijoče.

Kako se počutite glede na to, da ste ideal za lepo kožo? Vam laska? Je včasih tudi zastrašujoče?

Po pravici povedano, občutek je skoraj, kot da bi dosegla nekaj res velikega. Pri dvajsetih je bila moja koža videti zelo slabo in dolga pot je bila potrebna, da sem dosegla to, kar vidite danes. Nikoli si nisem mislila, da bo moja koža takšna, da ne bom potrebovala ličil. Razen ko grem ven ali na poseben dogodek, sploh nisem naličena.

Kaj pričakujete od lepotnega izdelka?

Vse, kar pričakujem od lepotnega izdelka, je, da naredi tisto, kar obljublja na steklenički.

Kako preživljate čas, ko ne delate?

Ko ne delam, sem s svojimi otroki. Sem polno zaposlena mama.

Kdo ste želeli biti kot otrok?

Jodie Foster in Olivia Newton-John.

Vaša najljubša skladba ta trenutek?

I' ve Got You Under My Skin Franka Sinatre. Otroci jo obožujejo.

Kaj lahko običajen dan spremeni v dober ali slab?

Običajen dan se v dobrega spremeni takoj, ko pridem izpod tuša in se oblečem, še preden se drugi zbudijo. V slab dan se spremeni, če mi ne uspe doseči tistega, kar sem si zastavila. Tudi če to pomeni pospraviti posodo iz pomivalnega stroja.

Kje se vidite čez pet let?

Čez pet let ... Upam, da tu, kjer sem zdaj. Srečna in zdrava. To je zame povsem dovolj.

Če bi bila lepota barva, bi bila?

Svetlo vijoličasta.

Če bi bila lepota glasba, bi bila?

Solo piano.

Če bi bila lepota mesto, bi bila?

Južna obala Cornwalla v Angliji.

Če bi bila lepota material, bi bila?

Saten.

Če bi bila lepota sadje, bi bila?

Kokosov oreh, voda je tako pomembna.

Če bi bila lepota občutje, bi bila?

Veselje, seveda.

Prevedla: Petra Windschnurer

Najbolj brano