Nataša Kruljac: »Ko oblikujem nakit, sem resnično srečna«

Tokrat vam predstavljamo Natašo Kruljac, ki je dobila največ glasov obiskovalcev na spletni strani tekmovanja Elle Talent v mesecu avgustu. Glasujoče je navdušil njen barviti nakit.

Nataša Kruljac: »Ko oblikujem nakit, sem resnično srečna« - Foto: Nataša Kruljac

Nataša, Novomeščanka, ki živi v Ljubljani, je mamica dveh malčic. Kot pravi, je njeno življenje že od nekdaj prepleteno z ustvarjanjem. Še kot čisto majhna deklica je rada šivala oblekice svojim punčkam, za novoletna darila je domačim vedno podarila kaj unikatnega, kar je izdelala sama, kasneje je tudi urejala izložbe ... Nato pa je prišlo srečanje z nakitom.

Sodelujte in bodite opaženi tudi vi! Več podrobnosti o tekmovanju Elle Talent najdete tukaj.

Vedno ga je rada nosila: ponavadi se je ravno po nakitu ravnala pri izbiri oblačil. Oblikuje ga že približno deset let, zelo dejavno pa več kot pet let. Ravno pri snovanju unikatnega nakita namreč lahko združi svojo neskončno inspiracijo in ustvarjalnost. "Ko oblikujem nakit, sem resnično srečna," pove in doda: "Ko sem po napornem dnevu preutrujena, da bi lahko karkoli drugega počela, nisem nikoli tako utrujena, da ne bi mogla vsaj še nečesa pobarvati ali narediti kakšnega novega vzorčka ali pa zgolj pakirati ogrlic v škatlice."

Nakit, ki ga izdeluje večinoma ponoči, nastaja že preko celega dneva. Velikokrat se ji zgodi, da dobi navdih čisto po naključju - v naravi, pri ljudeh, v izložbah trgovin ... Malo se opira tudi na trenutne trende v svetu, vendar nakitu da vselej svojo noto. Zato se tudi ne poglablja preveč v nakit drugih ustvarjalk, da ne bi nehote dobila kakšnega navdiha in bi potem njen izdelek spominjal na izdelek koga drugega. Materiali, s katerimi dela, so les, fimo masa, das masa in dodatki, kot so steklo, akril, metalni dodatki - materiali, ki so naravni ali pa vsaj dajejo takšen videz.

Nekoč v prihodnosti si želi imeti svoj atelje, ki bi bil obenem njena delavnica in razstavno-prodajni prostor. Sicer pa njen unikatni nakit prepoznate pod začetnicama NK.

Zanimalo nas je še, kaj sporoča Natašin moto "Barvito. Drugačno. Unikatno. Vintage."? Ker sama ni dolgočasen človek, ne mara dolgočasnih stvari, zato daje pri oblikovanju nakita prednost živahnim barvam, je povedala. "Menim, da je nakit tisti, ki mora poživiti obleko, ne obleka nakita, Nekdo, ki se preveč spogleduje s klasiko, na moji polički zagotovo ne bo našel kosa, primernega zase, oziroma mu moj nakit sploh ne bo všeč." Kot pravi, si v vsej ustvarjalni karieri, v kateri je izpod njenih rok prišlo že na tisoče kosov nakita, niti dva nista bila enaka. Vsak ženski okras je zgodba zase in je neponovljiv, je prepričana. Vintage pa zato, ker ne mara stvari, ki se svetijo, ki delujejo plastično, umetno. Všeč ji je nakit s pridihom starinskosti. "Pa še trendi je zdaj," doda z nasmehom.

Najbolj brano