Nakit Muva: Pleksi flirt

Nakit iz pleksi stekla je obnorel svet ... Čas je, da si nataknete brke in spoznate Muvo!

Nakit Muva: Pleksi flirt

Kdo je Muva?

V šali večkrat radi rečemo, da je Muva skupina ljudi, ki jih povezujeta kreativni nagon in zadetost od življenja. V resnici pa gre za mojstra za pleksi steklo, modno fotografinjo, modno navdušenko, večstranskega kreativca in bodočo diplomatko.

Od kod ideja za nakit iz pleksi materiala?

Saj veste, najboljše stvari se zgodijo v najmanj pričakovanih, spontanih trenutkih. Bil je sončen poznopoletni petek, ko je modna navdušenka mojstra za pleksi steklo vprašala, ali bi ji naredil 'en res hud prstan'. Tri dni za tem smo imeli prvo kolekcijo Stolen from the Internet, sedem različnih Muva motivov ter prstane, broške in verižice za vse modne navdušencev Sloveniji in drugod. Z idejo o nakitu iz pleksi stekla smo sicer flirtali že v preteklosti, a očitno je čakala na pravi, zrel trenutek za izvedbo.

Kam po navdih?

Na vrhove slovenskih gora, v Trst na aperitivo, na sejem najnovejših tehnoloških dosežkov, na tečaj kuhanja s poudarkom na mariniranju rib, na milanski teden mode, v ljubljansko nočno življenje, na Šmarno goro in seanso meditacije, na vikend potovanje v Istanbul ter v slovenska in italijanska gledališča.

Kateri kos nakita vam je najljubši in katerega bi označili za zmagovalca v kategoriji najbolje prodajanih?

Relativni zmagovalec v kategoriji najbolj prodajanih kosov je prstan z motivom naše graciozne in nevarno lepe mačke, Stolen Pussy. Njeno elegantno držo in moč zapelje- vanja si želijo prav vsi natakniti na roko! Ko gre za najljubše kose, pa velja star slovenski pregovor, da ima vsako tele svoje veselje ... Vsak izmed nas ima svojo najljubšo Muvo.

Na trgu je mogoče najti kar nekaj modnih dodatkov, predvsem nakita, ki jih oblikovalci izdelujejo iz pleksi stekla. Po čem se Muva razlikuje od drugih?

Morda po filozofiji: poleg estetskega, oblikovalskega in modnega navdiha je Muva nastala tudi kot odgovor na precej pesimistično stanje duha v zadnjem času. Z razigranimi motivi, veselimi barvami in simpatičnimi zgodbami smo želeli deliti pozitivno razmišljanje in nenehno vero v boljši jutri. Muva izziva resnost vsakdana in se spogleduje z zabavo, smehom in, še enkrat, dobro voljo.

Fashion Week, ki se je izkazal za zelo uspešno marketinško potezo – organizatorji so ga morali povabljencem iz tujine nato pošiljati v London, Berlin ... Se nam obeta še kakšno posebno sodelovanje?

Res?! Kaj, v Berlin in London so pošiljali Muvo? To je pa za objavo na Facebooku! Želeli bi najaviti še več posebnih sodelovanj, a ker je Muva tako spontana in nepredvidljiva, dejansko še ne vemo, za katera konkretna sodelovanja bo šlo. Z veseljem in gotovostjo vam lahko obljubimo spomladansko igrivost in kakovostno zabavo!

S katerim modnim oblikovalcem bi želeli sodelovati in za njegovo oblačilno kolekcijo oblikovati nakit iz pleksi stekla?

Imamo pet favoritov: Ivan Rocco, Jelena Proković, Nataša Peršuh, Petja Zorec in Zoran Garevski. Odprtega duha in nestrpno čakajoči na nove dogodivščine, bo Muvi v čast in veselje sodelovati tudi z vsemi drugimi (slovenskimi) oblikovalci, s katerimi bomo lahko uresničili skupaj oblikovano zgodbo, bodisi nakit Muva za kolekcijo oblikovalca bodisi gostujočo kolekcijo oblikovalca za Muvo. Tukaj bi radi omenili, da je, še preden je Muva 'uradno' nastala, mojster pleksi stekla sodeloval s slovensko oblikovalko Nino Šušnjaro.

Kaj nam Muva pripravlja v prihodnosti?

Nove izdelke v naši sveži spletni trgovini muva.si, navihano kolekcijo in zabavo s konceptom. Ali smo dobro voljo in pozitivo že omenili?

Pripravila Petra Windschnurer
Fotografije Mimi Antolović

Najbolj brano