Nove upornice: Daleč od popolne, že skoraj plastične lepote

Za vstop v svet top modelov in najbolje plačanih manekenk ni dovolj lepota, treba je znati izpostaviti svojo drugačnost.

Nove upornice: Daleč od popolne, že skoraj plastične lepote - Foto: profimedia, imaxtree, promocijsko gradivo

Daleč od popolne, že skoraj plastične lepote Claudie Schiffer so dekleta, kot so Lily McMenamy, Soo Joo, Charlotte Free, Leona Binx Walton in Chloe Norgaard, ki so osvojile modne brvi prav zaradi svojega neglamuroznega videza in obnašanja.

Nove upornice so zrušile norme, ki so veljale v svetu modelov. S spretno uporabo družbenih omrežij so zgradile nov videz dekleta iz sosedstva, ki lahko nastopi tudi v najbolj bleščečih oglasnih kampanjah. Njihov sproščeni stil, serija tetovaž, ekspresivno izražanje z obrazno mimiko ... gre za dekleta, ki spadajo v novo 'selfi' generacijo, rojeno v devetdesetih.

Londonska modna agencija Anti-Agency je izkoristila pravi trenutek. Njihova filozofija? Najti dekleta, ki niso videti kot klasične manekenke, so pa zaradi svojih 'nepravilnosti' zanimiva ter izžarevajo izjemno energijo in strast do življenja.

V svetu mode se, kot kaže, rojeva nov trend, ki ponovno poudarja osebnost, ki jo kot tržno vrednoto že nekaj časa oglašujejo pri blagovnih znamkah American Apparel in Asos. Pridne pri svojem delu, divje na ulici, to so karakteristike pravih hčera sodobnega časa, to in še veliko več.

Spoznajte nove vzornice!

Prevedla in pripravila: Iva Marendić

Najbolj brano