Moda od A do Zoe

Rachel Zoe je izjemna hollywoodska stilistka, modna oblikovalka in zvezda resničnostne serije Rachel Zoe Project, ki jo lahko spremljamo na Briu, avtorica knjige Style A to Zoe ter urednica dnevnih modnih in lepotnih prilog. Po petih letih je potrdila, da se s peto sezono priljubljene serije tudi poslavlja s televizijskih zaslonov.

Moda od A do Zoe - Foto: Profimedia

Modna gurujka, ki jo poznamo kot eno izmed najpomembnejših hollywoodskih stilistk, bo po poročanju medijev drugič postala mamica, v zakonu s podjetnikom Rodgerjem Bermanom ima namreč že sina Skylerja. To naj bi bil eden izmed glavnih razlogov, da Rachel ne bomo več videli na televiziji.

Drobna stilistka z javnostjo nikoli ni želela deliti svojega osebnega življenja, serija pa naj bi bila osredotočena izključno na modo, kar se je z njeno prvo nosečnostjo malce spremenilo. Rachel smo spremljali skozi njen zanimivi vsakdan, ko se je gibala v vrtincu hollywoodske srenje. Sledili smo ji v studio, kjer se je vsak dan zgodilo kaj zanimivega - od tega, da so na pomerjanja prihajale največje zvezde, do dramatičnih izpadov njenih asistentov.

Kamere so nas popeljale tudi v zaodrje tedna mode ali zakulisja snemanja modnih zgodb s svetovno znanimi zvezdniki. Rachel ima prav gotovo precej zaslug za slog, ki prevladuje med zvezdniki, saj oblači precejšnje število slavnih, ki se nenehno sprehajajo po rdečih preprogah. Med njenimi najbolj zvestimi strankami so Cameron Diaz, Jennifer Garner, Anne Hathaway in Kate Hudson, ki se nenehno vračajo po svoj odmerek 'Zoe efekta'. Njen slog opisujejo kot zmerno mešanico visoke mode z nepogrešljivim ščepcem bohemskega šika in sodobne avantgarde.

Po tem opisu je Rachel prav gotovo lastnoročno ustvarila splošni trend, ki že vrsto let vlada v Hollywoodu. Nobena skrivnost ni, da je posredno vplivala na kar nekaj oseb, ki so čez noč postale veliko bolj oblegane in zaželene v svetu mode. Ena izmed njih je Nicole Richie, znana po svojem 'edinstvenem' boemskem stilu, rezultatu preobrazbe tima Zoe. Samo spomnite se je iz časov, ko je bila njena najboljša prijateljica Paris Hilton. Ker se je po temeljiti preobrazbi spremenila tudi njena te­lesna teža - s to ima težave tudi Rachel Zoe -, so se v medijih razpisali. Nekajkrat so celi nami­govali, da naj bi stilistka poleg modnih nasvetov delila še nasvete za hujšanje. Svoje zvezdniške stranke in prijateljice naj bi celo silila v to, da začnejo uživati shujševalne tablete.

Tovrstna natolcevanja je v kali zatrla Cameron Diaz, ki je za eno izmed modnih revij povedala, da bi prej kot kup tablet pri Rachel dobile kup modnih dodatkov. Rachel se zaveda svoje problematične teže in večinoma jo pripisuje nenehnemu stresu. Že skoraj dve desetletji namreč velja za eno izmed najbolj vplivnih v modnem svetu. Strokovnjakinja je svojo pot začela kot asistentka pri reviji, katere urednica je postala pozneje. Ker je želela širiti svoja obzorja, se je Rachel začela ukvarjati s stiliranjem nekaterih slavnih prijateljev in iz tega je v tem času zrastel imperij Zoe, kot ga poznamo danes.

Svojo nadarjenost je leta 2006 dobro unovčila s sodelovanjem z oblikovalko Judith Leiber, ki izdeluje znamenite ročne torbice. Svojo strast do oblikovanja je nato prenesla na kolekcijo modnih dodatkov Luxe Rachel Zoe, katere uspeh je bil izjemen, zato je bilo samo še vprašanje časa, kdaj se bo lotila oblikovanja lastne linije oblačil. Leta 2011 je oblikovala prvo kolekcijo, ki jo je predstavila na newyorškem tednu mode, in se obdržala vse do danes, ko ima za seboj že kar nekaj uspešnih kolekcij. Rachel Zoe je s svojo istoimensko znamko v kratkem času postala izjemno pomembno ime v svetu mode, saj se njene kolekcije prodajajo v več kot 275 trgovinah po svetu.

41-letna Rachel si je v svoji 20-letni karieri prislužila že številne nagrade na področju stiliranja, zato verjamemo, da ni ženske, ki se ji ne bi popolnoma prepustila pri prevetritvi svoje omare. Pred kratkim je Rachel za revijo Instyle odprla vrata svoje luksuzne hiše, kjer je kar osem omar za obleke. Stilistka je s ponosom pokazala neverjetno zbirko zimskih plaščev, nešteto čevljev in drugih dizajnerskih oblek. V svojih omarah ima kar 100 vintage Chanelovih jaken, več kot 100 kosov znamke Missoni in 10 torbic Birkin, katerih cene se vrtijo od najmanj pet tisoč do največ 120 tisoč evrov. Rachel je bralcem zaupala tudi, kakšen je njen pristop k oblačenju: "Moje osnove so vedno črna, bela ali nevtralna barva, 'tona' nakita in torbica v svetlem odtenku."

Manja Plešnar za revijo Story

Najbolj brano