Lorella Flego

V njene modre oči se človek kar potopi . . A niso le oči tiste, zaradi katerih je televizijska voditeljica in modna navdušenka tako zanimiva in privlačna. Morda so vzrok tudi njeni rituali …

Lorella Flego - Foto: Fotografija Dejan Grgurica

1. Vaš najpomembnejši lepotni trik?

Dober spanec, nič alkohola in nikotina, predvsem pa sreča in zadovoljstvo.

2. Brez katerega negovalnega in lepotnega izdelka bi težko zdržali na samotnem otoku?

Težko bi zdržala brez dobre vlažilne kreme academie – Soin Lift Galbe in bleščila za ustnice Victoria's Secret … zaradi dobrega okusa in neverjetnega leska.

3. Kako začnete dan?

Dan začnem z umirjenim zajtrkom, ki ga uživam res počasi, medtem ko listam revijo o modi ali berem dobro knjigo. Takrat je telefon še izklopljen in uživam v trenutku tudi tako, da so misli na paši …

4. Kako se posvetite obrazu?

Redno uporabljam pilinge za obraz (najraje imam Nivejinega, ker je ravno prav grob) in maske z belo glino, ki kožo temeljito očistijo (Deep Cleansing Emergency Mask, Clinique). Ker pričakujem otroka, je koža zdaj bolj občutljiva, zato jo redno negujem s trifaznim sistemom Clinique (ki združuje Liquid Facial Soap, Clarifying Lotion in Dramatically Different Moisturizing Gel).

5. Se ličite vsak dan? Koliko in s čim?

Ličim se vsak dan, a minimalno. Uporabljam puder Luminous Silk Foundation, Armani, nepogrešljiv Touche Éclat, Yves Saint Laurent, maskaro Volume Clubbing, Bourjois, in bleščilo.

6. Kakšno nego ima najraje vaše telo?

Vsako jutro si privoščim masažo z naravnim oljem Weleda in nikoli ne pozabim na izdelke proti celulitu, ki jih redno uporabljam vse leto. Najraje imam Afroditino kremo Body Slim.

7. Kakšen je vaš dan, ko imate dovolj časa, da se posvetite svojemu telesu?

V resnici si vsak dam vzamem čas za telo, z masažo in s telovadbo. Ko imam več časa zase, pa si privoščim maserko in dobro sprostitev ob glasbi v centru Wai Thai. Všeč so mi mistično vzdušje, vonj po olju in umirjena atmosfera. Poleti pa se najraje sproščam v morju, s plavanjem in sončenjem, po možnosti na samotni plaži.

8. Ali zdaj, ko pričakujete otročička, drugače skrbite za telo?

Da, saj sem veliko slišala o strijah in celulitu, ki se ga je po rojstvu otroka težko znebiti. Trebuh in stegna mažem in masiram z naravnim oljem (mandljevo olje, jojobino olje in olje iz pšeničnih kalčkov z vitaminom E, Weleda) vsako jutro in zvečer. Telovadba pa je zdaj postala manj intenzivna: nič uteži in več hoje v naravi, nič kolesarjenja in odbojke (na žalost) in več plavanja.

9. Kako in s čim skrbite za svoje lase?

Všeč so mi negovalni šamponi in balzami znamke L'Occitane s petimi olji, saj lase lepo negujejo in jih zaščitijo. Vsak teden si privoščim tudi masko za lase Nivea Color, Crystal Gloss. In nikoli, res nikoli ne uporabljam sušilnika.

10. Pa za svoj bleščeči nasmeh?

V torbici imam vedno nitko za zobe, ščetko in pasto, saj mislim, da je nega nasmeha zelo pomembna. Raje več kot manj … včasih morda pretiravam, a še vedno se mi zdi lažje umivati zobe kot trpeti pri zobozdravniku.

11. V katero dišavo se najraje odenete?

Nimam le ene, trenutno jih je kar nekaj. Priljubljena ostaja Chloé, ker je ravno prav sveža in obstojna hkrati. Všeč so mi tudi Diorjev Poison; Angel, Thierry Mugler; in Flower, Kenzo.

12. Najpomembnejša stvar, povezana z lepoto?

Biti zadovoljen in nasmejan, ne glede na izzive, ki nam jih ponuja življenje. Včasih je težko ostati pozitiven, vendar mislim, da se za vogalom vsakič znova skriva mavrica.

Najbolj brano