Goldierocks – blondinka, ki vrti ves svet, prihaja v Ljubljano

1. 9. 2012
Goldierocks v pogovoru z Gregorjem Zalokarjem in Matjažem Ambrožičem.

Angležinja Sam Hall, svetovno znana kot DJ Goldierocks, v začetku oktobra prihaja v Ljubljano, kjer bo glavna didžejka na ljubljanskem Fashion Weeku. A kdo je svetlolaso dekle z imenom Goldierocks, ki je vse navdušilo tudi na odprtju paraolimpijskih iger v Londonu?

Gremo od začetka. Sam Hall se je rodila kot edinka v mestu Guildford v jugovzhodnem delu Anglije. Hodila je na odlično dekliško šolo St. Nicholas School, nato pa se je najstnica Sam preselila v London in začela študirati igro in umetnost na šoli Goldsmiths College, ki je del londonske univerze. Samantha danes živi v severnem delu Londona.

Goldierocks ima tedensko svojo radijsko oddajo The Selector, ki jo redno spremlja približno štiri milijone radijskih poslušalcev, oddajo pa predvajajo v 34 državah po svetu, med drugim tudi v Mehiki, na Kitajskem, v Kolumbiji, Izraelu, na Poljskem, Madžarskem, v Malaviju, Indoneziji, v Bolgariji in Turčiji. V Veliki Britaniji oddajo vsak petek ob 18. uri predvaja radijska postaja NME Radio.

Oddaja Selector je neverjetno hvaljena in ima same super pozitivne kritike, The Sunday Times jo je označil z besedami:" The Selector je oddaja, ki se ji ne morete upreti in je najbolj kul radijski šov". The Evening Standard je Goldierocks opredelil kot "ona bi lahko bila najvplivnejša ženska v popu", The Guardian pa ji je dal poklon s stavkom: "Goldierocks je glasbo iz britanskega podzemlja ponesla v svet." In da ne bo pomote, The Selector je tudi oddaja, ki jo poslušajo potniki letalske družbe British Airways.

"Bila sem glasbena novinarka, veliko sem intervjuvala, delala tudi brezplačno, ko me je eden od didžejev vprašal, ali bi malo vrtela glasbo kot novinarka Sam Hall. Povsem me je odneslo, nisem znala nehati. Potem so me ljudje začeli najemati. Nato sem imela izredno srečo, da sem vrtela glasbo na zabavi v zaodrju festivala Glastonbury – v resnici sem bila ogrevanje za koncert skupine Chemical Brothers v VIP-prostoru. Tam so bili znani obrazi, na primer Keira Knightley, Kate Moss in šef za dogodke evropskega MTV-ja. In potem mi je možak rekel, ali bi ti prišla na MTV nagrade. Takoj sem zakričala: "Yeah!"

Iz revije Lea

Radio Terminal, uradni radio Philips Fashion Weeka, že štiri mesece ponuja oddajo The Selector, ki jo v izvirniku "zakrivi" British Council, za pripravo v slovenskem jeziku pa direktno iz Londona skrbi Matjaž Ambrožič. Goldierocks bo poskrbela, da se bo Philips Fashion Week zaključil z udarnimi ritmi, saj bo svoje didžejske sposobnosti pokazala na afterpartiju v sredo, 10. oktobra.