5 nasvetov za ženske, ki želijo opustiti uspešne kariere

Imate uspešno kariero in dobro službo, a vendarle ne uživate v svojem delu in sanjarite o popolnoma drugačni poslovni poti? Preberite si 5 odličnih nasvetov, kako se podati na novo karierno pot in tam tudi uspeti.

Uma Kangai, modna oblikovalka, tekstopiska, življenjska trenerka in ustanoviteljica podjetja Dreamers of Dreams, ki se ukvarja z osebnostnim razvojem ter življenskim treningom za sanjače, ženskam, ki si želijo iz ustaljenih tirnic svoje kariere zapeljati na novo pot podjetništva, svetuje:

1. Ne poslušajte dvomov, verjemite v svoj uspeh

Če v vas tli ideja in želja po ustvarjanju, si morate popolnoma zaupati in slediti svojim sanjam! Lahko je živeti v strahu in prepričanju, da ni varno zapustiti korporativne kariere, da niste pripravljeni, da nimate potrebnega znanja in izkušenj, da nimate dovolj prihrankov, da niste dovolj dobri, da svet ne potrebuje, kar imate ponuditi, da je že dovolj ljudi, ki počnejo podobne stvari, ali da pravzaprav ne veste, kako začeti.

Popolnoma verjamem, da imate te sanje z razlogom – ker lahko in ker vam je to namenjeno! Morate verjeti v svojo strast in namen. Zbrati morate pogum za ta korak, saj nikoli ne boste zares pripravljeni. Ko boste aktivno začeli uresničevati svoje sanje, vas bo podprlo tudi vesolje.

Sami pa morate biti največja podpornica lastnih sanj. Verjemite vase, predajte se cilju in ne dovolite strahu, da vas zaustavi. Ne čakajte, da vam bodo stvari jasne in da boste imeli popolnoma izdelan načrt, verjemite, da bo sčasoma vse jasno in da boste z vsakim dejanjem v tej smeri bolje razumeli, katera pot je prava.

2. Naložba vase

Pridno gradite svojo miselnost, saj vsako dejanje gotovo ne bo obrodilo uspeha, kot si ga želite, če ni podprto s pravimi mislimi in prepričanji. Pri veliko ženskah občutek, da so vredne ustvarjanja uspeha z lastnim podjetjem, ne pride zlahka in jim marsikdaj pomeni blokado pri odločitvi za ta korak ali pozneje pri ustvarjanju prihodka. Bodisi je to naložba v izobraževanje, ki vas bo naučilo pozitivnega mišljenja, soočilo s strahovi, kar zadeva finančno plat, branje knjig, ki bogatijo vašo zavest, ali najem trenerja prave miselnosti, resnično verjamem, da je razvoj miselnosti v povezavi z denarjem za vaš posel prav tako pomemben kot na primer naložba v spletno stran, če ne celo bolj.

Toliko vprašanj o lastni vrednosti, strahov in dvomov je povezanih z denarjem, zlasti pri ženskah, kar znatno vpliva na uspeh in razvoj. Nikakor ni treba, da je tako.

3. Začnite z jutranjo rutino

Ustvarite jutranjo rutino, ki vas bo prizemljila in navdihnila, da boste najboljši, kot ste lahko. Izognite se stresu, občutku preobremenjenosti, anksioznosti in skrbem, češ kaj vse je v tem dnevu nujno opraviti. Še zlasti, če se znajdete v obupu, ko še ni vidnih rezultatov, se posvetite jutranji rutini, ki bo dan začela v bolj pozitivni noti.

Svojim strankam predlagam pisanje dnevnika (na primer zapis ciljev, za kaj ste hvaležni, afirmacij, ki miselni tok obrnejo proti lastni vrednosti, denarju in uspehu), poslušanje česa navdihujočega, uživanje ob skodelici kave, kakšno prižgano svečko, meditiranje ali sprehod v naravi, ki sprosti.

Posvetite se čemurkoli, kar bo poskrbelo, da se osredotočite na najboljše, na svoje sanje in vsakodnevne cilje, ter izhajate iz te energije. V nasprotnem primeru lahko hitro podležete strahovom, dvomom in neuspehu, na takšnih temeljih pa boste težko ustvarili rezultate, ki jih želite.

4. Ustvarite pozitivno okolje

Poiščite podporo, ki jo potrebujete, in se obdajte z okoljem, ki podpira vaše sanje. Lažje boste verjeli v svoje cilje, če bodo okrog vas enako misleči ljudje. Tako se bodo vaše sanje zdele povsem normalne in dosegljive.

Ko začenjate svoj posel, se lahko hitro znajdete sami, še zlasti če ljudje vaše odločitve ne razumejo. Poskrbite torej za pozitivno okolje, v katerem bo lažje verjeti v lasten uspeh. To so lahko različne skupine na Facebooku, sledenje uspešnih ljudi, ki jih občudujete, poslušanje videov na Youtubu, sodelovanje v programu življenjskih trenerjev ali sledenje podobnim podjetnicam na Instagramu.

Ustvarite okolje enako mislečih žensk ali najemite strokovnjaka, ki vas bo skozi procec vodil korak za korakom. Okolje je kot osmoza!

5. Stvari opravljajte po svoje

Bodite povsem iskreni do sebe in ustvarjajte svoj posel na način, ki je povsem v skladu s tem, kar čutite globoko v sebi. Verjamem, da le tako lahko ustvarite najbolj prepričljiv uspeh, tak, ki izvira iz ljubezni in pravih vrednot. Tako boste resnično našli tudi veselje v svojem delu.

Ne silite se, da bi bili nekdo drug, in se zavedajte, da imate unikatnost, ki jo lahko ponudite svetu. Posezite po zakladih in vrednotah, ki jih že imate. Življenje vas je na tak ali drugačen način že pripravilo za pot, na katero se podajate, zato ne verjemite prepričanjem, da niste dovolj izkušeni in kvalificirani.

Zaupajte intuiciji in verjemite, da so dražljali in ideje o tem, kako kakšno stvar opraviti, pravilni. Ne podrejajte se pravilom, stvari opravite po svoje, če se vam tako zdi prav. Svoj posel predstavljajte tako, kot čutite sami.

Pripravila: Katja Kozlevčar

Fotografije: Unsplash, GIPHY

Preberite še: → Adijo glamur! Pozdravljeno preprosto življenje! (zgodbe uspešnih žensk, ki so kariere zamenjale za umirjen vsakdan)

Priporočamo tudi: → "Zakaj svojih projektov nikoli ne izpeljem do konca?" TU je 5 korakov, kako prenehati s sabotažo same sebe!

Najbolj brano