Lifestyle Promocijsko sporočilo

Odlična priložnost za podaljšan vikend v hotelu The Amauris Vienna

15. 4. 2024
Odlična priložnost za podaljšan vikend v hotelu The Amauris Vienna (foto: promocijska fotografija)
promocijska fotografija

Konec aprila se na Dunaju obeta premiera opere Lohengrin, ki je ena od legendarnih oper znanega nemškega skladatelja Richarda Wagnerja, prepletena z ljubezenskimi obljubami, izdajstvom in vrhunsko zasnovanimi prizori. Prava priložnost, da se potopite v avstrijsko prestolnico, mesto, kjer se kultura prepleta z zgodovino in eleganco. Za popoln obisk predlagamo, da izberete nov butični luksuzen hotel The Amauris Vienna, ki stoji v neposredni bližini dunajske državne opere.

Prvomajske počitnice so pravi čas za krajši izlet v avstrijsko prestolnico, začenši z obiskom hotela The Amauris Vienna. Že prvi stik s hotelom vas s svojo podobo in prijaznim osebjem popelje v svet visoke kulture in zgodovine, ki prežemata mesto Dunaj. 62 ekskluzivnih enot, od tega 17 suit, ki so bogato opremljene z visokokakovostni materiali, predvsem lesom in marmorjem, pa omogoča, da sproščujoč oddih preživite v prijetnem in kraljevsko urejenem ambientu. 

Ljubezen in tragičnost Lohengrina

Obisk Dunaja ni popoln brez nekaj ljubezni in drame v objemu čarobne elegance dunajske državne opere, le nekaj metrov oddaljene od hotela. 29. aprila je za to prava priložnost, saj bo tam uprizorjena zadnja od treh velikih romantičnih oper Richarda Wagnerja, opera Lohengrin. Po mnenju strokovnjakov je opera vrh umetniške romantike s pogledom v politično romantiko 19. stoletja. Sama zgodba se vrti okoli princese Else, ki se zaplete v ljubezensko zgodbo s Friderichom Telramundo, v resnici vitezom Lohengrinom. Zgodba se tragično konča, ko zaradi princesine radovednosti vitez izda svojo identiteto in se je tako prisiljenvrniti v osamo. 

promocijska fotografija

Odličen zaključek kulturnega večera

Po čudovitem večeru v operi in prepuščanju čarom operne glasbe in zgodbe, polne drame, je Glasswing Bar & Bistro v hotelu The Amauris Vienna s svojo teraso izjemna destinacija za nadaljevanje večernega razvajanja. Terasa ponuja razgled na ulice Dunaja, polne vrveža, mirna oaza lokala pa ponuja pravo vzdušje za nepozaben zaključek kulturno obarvanega večera. Izkušen barman Maximilian Wölle bo z lastnimi kreacijami in vsemi klasičnimi koktajli poskrbel, da boste ostali brez besed. 

Doživetje z zajtrkom in sprostitev v wellnessu

Naslednje jutro nadaljujete s kulinaričnim zajtrkom, ki je v hotelu The Amauris Vienna na voljo vsak dan od 7. do 11. ure. Njihov meni za zajtrk ponuja široko paleto okusnih možnosti, ki bodo zadovoljile vsak okus.

promocijska fotografija

Pravo sprostitev omogoča tudi hotelski wellness, ki goste hotela navdušuje vedno znova. Bazen namreč ob odprtju steklenega stropa ponuja razgled na nebo nad dunajskim središčem, ki pa svoj prav poseben čar dobi ponoči, ko je polno zvezd. Wellness poleg bazena ponuja tudi finsko savno, parno kopel, različne masaže in lepotne tretmaje ter sobo za dodatno sprostitev. S sladkim priokusom in lepimi spomini tako lahko zaključite popotovanje po prestolnici avstrijske kulture. 

The Amauris Vienna je kraj, kjer se zgodba ljubezni, kulture in razvajanja začne in nikoli ne konča. Lepi spomini in bogato zgodovinsko, kulturno ozadje avstrijske prestolnice kar kliče k raziskovanju mesta, kjer se preteklost, sedanjost in prihodnost združujejo v nepozabnih spominih. Tokrat obisk opere, naslednjič zgodovinsko raziskovanje. Dunaj je kraj, ki omogoča prav vse. 

promocijska fotografija