Oblikovalka Maja Ferme razkrila delček čudovite materinske intime!

Priznana modna oblikovalka Maja Ferme je trenutno v najlepšem obdobju spoznavanja materinstva. Pred slabima dvema mesecema je na svet prišla njena hčerkica, ki sta jo z možem poimenovala Paris Noa.

Lifestyle, 18. 7. 2017

Maja Ferme

Delček te čudovite materinske intime nam je Maja razkrila s čudovitimi fotografijami, ki so nastale na njihovem domu, in nam zaupala, kaj v teh radostih doživlja in čuti.

Deklica ima čudovito in prav posebno ime, s katerim vas povezuje veliko spominov, kajne?

Prvo ime je dobila po mestu Paris, mestu luči, umetnosti, romantike in visoke mode, kjer sva se z možem spoznala in zaročila. Ime Noa pa je pogosto ime na Japonskem, kjer sva se poročila, in pomeni 'iz ljubezni'.

Še pred njenim rojstvom ste se v njenem imenu lotili tudi dobrodelnega projekta, ki je bil eno izmed treh vaših pomembnejših daril zanjo ...

Res je, z možem sva se odločila za tri darila. Poleg hrambe matičnih celic v Biobanki Trzin, ki so dobra popotnica in naložba v njeno zdravje, sva z dobrodelnim projektom, ki so se mu pridružili številni posamezniki in podjetja, zbirali kulije in druga sredstva za otroke z Madagaskarja in tako pomagali lepemu številu otrok k lažjemu šolanju.

Kaj pa tretje darilo?

Namesto zlatih ploščic, ki so nekakšna klasična naložba in darilo ob rojstvu otroka, sva kot lep spomin obe dobili ročno izdelani zlati ploščici z diamantom v obliki zapestnic, ki so ju po naročilu izdelali in ročno gravirali pri Zlatarni Sterle.

Maja Ferme

To je lepo darilo, čeprav ne moremo mimo vašega bleščečega prstana, ki ga zadnjič še ni bilo na vašem prstancu.

To je darilo mojega moža ob porodu in rojstvu najine Paris Noe. Je tradicija, ki prehaja iz roda v rod. Že moja mami je od očeta ob mojem rojstvu dobila čudovit prstan s črnim biserom. Zame pa je mož izbral prekrasen prstan, posut z diamanti. Pravi, da je takoj vedel, da je pravi zame, saj je na pogled nežen kot jaz, ki sem v biti trdna in neuničljiva kot diamanti, s katerimi je posut.

Rodili ste v porodnišnici Postojna. Je bil mož prisoten pri porodu?

Mož je bil ves čas poroda, pa čeprav je ta trajal več kot 24 ur, poleg, od prvih popadkov pa vse do rojstva Paris Noe. Bil je moja največja opora. Vsak popadek, bili so na pet minut in nato vse pogostejši, mi je pomagal z masažo, ki je olajšala bolečino, in s pravilnim predihavanjem popadkov. V mladosti je bil kot praktikant pri mnogo porodih v porodnišnici, tako da si boljšega partnerja pri porodu res ne bi mogla želeti.

Ali je bilo naporno?

Seveda, še posebej, ker sem bila dva dni neprestano na nogah in še na berglah, vendar sem bila dobro pripravljena in mi je uspelo. Ves porod sem opisala tudi na svojem novem blogu majaexplorer.com, kjer so tudi številni odlični nasveti in produkti za pomoč mamicam in vsem ženskam. Porod je trajal dva dni, saj sem si želela umirjenega naravnega poroda z alternativnimi pristopi. Izkušnja v postojnski porodnišnici je bila čudovita, zapomnila si bom vsako sekundo tega lepega in mogočnega dogodka.

Maja Ferme

Odločili ste se tudi, da si bolečin ne boste lajšali z nobenim zdravilom, zakaj?

Zase in za otroka sem si želela najboljše, brez nepotrebnih posledic, ki jih povzročajo protibolečinski preparati. V današnjem času se preveč bojimo bolečine in ubiramo krajše poti, pri tem pa pozabljamo, da je bolečina del življenja, kot sreča in veselje. Če omamimo in odvzamemo telesu bolečino, ga oropamo in zmanjšamo intenzivnost tudi drugim lepim čustvom. Sama sem zelo občutljiva za bolečino, vendar sem pogumna. Če je uspelo meni, verjamem, da lahko vsakomur. Vse je v glavi. Ko premagaš svoje strahove, si še močnejši in ženska s porodom vsekakor najde tisto svojo skrito veličastno žensko moč, ki ti da krila. Ta občutek je neprecenljiv! Zdaj se čutim močnejšo kot kdaj prej, saj vem, da zmorem vse, kar si zastavim. Vsaki ženski privoščim tako lepo izkušnjo, kot sem jo imela sama, zato sem jo tudi opisala na svojem blogu.

Celotno nosečnost ste bili zelo aktivni, na vašem profilu na Instagramu pa sem zasledila, da v vašem poročnem salonu tudi zdaj nastajajo prekrasne svilene obleke ...

Pravkar se končuje nova kolekcija poročnih in večernih oblek, poleg izdelave oblačil po meri za naše stranke. Naša ekipa tudi zdaj deluje brezhibno. Edina sprememba zdaj, ko sem mama, je ta, da si bolje organiziram čas in da se bolj posvetim zdravi prehrani. Zato sodelovanju s podjetjem Zelva oblikujemo novo inovativno kuhinjo, ki bo nekaj posebnega in ki jo bomo predstavili na letošnjem pohištvenem sejmu. Namenjena bo manjšim prostorom, sodobnim družinam, ki si želijo inovativnosti, elegance, funkcionalnosti in sprejemljive cene. Tega na našem trgu nisem našla, medtem ko so me na Japonskem navdušili z njihovimi rešitvami.

Maja Ferme

Mnogo modnih oblikovalcev se je podalo tudi v pohištveno oblikovanje, je bila to še ena vaša skrita želja?

Tega sem si res želela že nekaj časa. Za seboj imam nadvse lepo izkušnjo sodelovanja s podjetjem Drimkodesign, ki izdeluje otroške sobice. Izkušnja je bila čudovita, tako da se nadvse veselim sodelovanja s podjetjem Zelva pri zasnovi inovativne kuhinje, kot je še ni na našem trgu.

Napisala MIMA, za splet priredilo uredništvo Elle.si
Fotografije: Neja Rožman – Mali prstki

Preberite še: FOTO: Top 5 poletnih videzov slovenske blogerke Katje Grudnik!

Priporočamo tudi: Fantastičen lepotni trik, ki skodra lase v 2 min!

Najbolj brano